Hullik a haja? Okok és a megelőzést segítő praktikák!

Posted in Egyéb

A hajunk egészsége nagyon fontos, hiszen nem tudunk minden helyzetben kapucni vagy sapka alá menekülni, és ezzel eltakarni azt. A hajhullásnak számtalan oka lehet.Éppen ezért a legfontosabb a hajhullás okának feltárása.

kép1

A hajhullás okai lehetnek:

  • vashiányos vérszegénység
  • hiányos táplálkozás
  • candida
  • elsavasodás
  • gyulladásos megbetegedés
  • gyógyszerek mellékhatása
  • vitamin – ásványi anyagok és nyomelemek hiánya

Hajhullást okozhatnak azonban a samponok, hajkondicionáló szerek és egyéb vegyi anyagok, amelyeket a hajunkra kenünk. Testünk, bőrünk és hajunk nagyon sok vegyi anyaggal találkozik. Már a levegő is szennyezett, amellyel állandóan érintkezik hajunk és fejbőrünk.

Lehetőségeinkhez képest próbáljunk meg egyre inkább áttérni a természetes táplálkozásra, valamint a természetes anyagokkal történő tisztálkodásra. Ezzel már teszünk egy lépést az egészségesebb életmód felé.

Ne dőljünk be a médiákban agyonreklámozott termékeknek, és ezeket ne vásároljuk meg. Ez üzlet és nem a vásárló egészségét szolgálja.

Használjon természetes készítményeket hajának ápolására.

Több fajta természetes sampon és hajkondicionáló található a bioboltokban és a gyógynövény üzletekben. Ezek közül válasszon és az eredmény nem marad el.

Olcsó, régen bevált házi szerek:

Tojásos pakolás :
Tojás sárgáját alaposan keverjen el olívaolajjal. Ezt hajmosás előtt vigye fel a hajára, kösse be egy kendővel és egy-két óra elteltével mosson hajat.

Citromos hajöblítés:
Hajmosás után öblítse le fejét 1-2 liternyi langyos, citromos vízzel, amely közömbösíti a samponban lévő vegyi anyagok maradványait és csökkenti a klóros víz káros hatásait. Erre a célra az almaecet is megfelelő.

kép2

Szép, dús, fényes hajat kívánok Önnek!

Forrás

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: