5 gyakorlat- Hogy télen is formában légy!

Posted in Életmód

Ide ér lassan a tél! Ne engedjük, hogy a hideg és a zord időjárás ellustítson bennünket! Mutatunk pár gyakorlatot, amellyel garantáltan megőrizheted, vagy visszaszerezheted bomba alakodat! Íme 5 gyakorlat, melyet ha hetente legalább 5 alkalommal megcsinálsz, a siker szemmel látható lesz! A lényeg a rendszeresség és a kitartás! Kellemes időtöltést!

Felkészültél az edzésre?

kép4

1. Kitörés

A fenék és comb feszesítésének egyik leghatékonyabb módszere a kitörés. Az alapja az álló helyzetben párhuzamos lábfejjel végzett alapállásból az egyik lábbal előrelépés és a behajlított kilépő lábra a testsúly áthelyezése. A hátsó láb behajlítva, a térd a föld felé közelít. Ez a comb, vádli és fenék-izmokat is megmozgatja. Számtalan verziója létezik: a mélyguggolásos, a kézisúlyzókkal végzett, feltámasztott lábbal végzett stb., oldalirányba végezve a csípődet is formálja.

2. Guggolás

A fenékformálás alapgyakorlata a guggolás. Amennyire egyszerűnek tűnik ez a mozdulat, amely a hétköznapi mozgásainknak is gyakorta részét képezi, annyira fontos, hogy a torna során szabályosan csináljuk: egyenes háttal, mintha le akarnánk ülni egy padra vagy sámlira. Ne guggoljunk túl mélyre és felegyenesedéskor se jussunk el a teljesen kifeszített lábakig.

3. Felülés

A hasizom megdolgozására kiválóak a felülések, pláne, ha kissé „megbolondítva“ végzed őket. Hanyatt fekve húzd fel a lábad, úgy, hogy a talpaid a padlón legyenek. A kezeid legyenek a tested mellett nyújtva, majd emeld fel őket a levegőbe. Emeld fel a felsőtested, és anélkül, hogy az alsótested megmozdulna, fordulj el balra. Majd fordulj középre és engedd le magad. Ismételd ugyanezt, jobbra fordulással. Végezheted a fejed mögött összekulcsolt kézzel is, ha így teszel, próbáld meg, hogy nem támasztod a fejed!

kép12

4. Gumiszalag

A hátad és a vállad megdolgozásához legjobb egy gumiszalag. A felhasználásának módjai csak a kreativitásodon múlnak: ha rálépsz a közepére, a végeit fölfelé vagy oldalirányba emelgetve a vállad izmait erősítheted. Ha félbe hajtod és átvezeted a válladon, a két végét előre nyújtva a mell- és hátizmaidat egyszerre erősíti.

5. Lábemelés

kép04

A csípőd izmait lábemeléssel tarthatod karban, próbáld meg úgy összeválogatni a gyakorlatokat, hogy több különböző testhelyzetben is végezd ezeket. Oldalt fekve a felül elhelyezkedő lábad egymagában emelgesd, majd az alsó lábaddal emeld fel a fölsőt (úgy, hogy szorosan összeszorítod a kettőt). Kis súlyt is tehetsz a bokádra, az különösen az állva végzett lábemeléseknél fog jó szolgálatot tenni: előre, oldalra, hátra és keresztbe.

Forrás

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: