5 Rossz Hizlaló Szokás

Posted in Életmód

Sokan elképzelni sem tudják, hogy szedhet fel valaki tíz-húsz kilót anélkül, hogy feltűnne neki a probléma. Pláne, ha az illető férfi, s nem játszottak vele még a várandósság hormonjai sem… Most mutatunk néhány okot, melyek idáig vezethetnek.

Addig eszel, amíg van

Nagyon rossz szokás a túlzásba vitt ételfogyasztás, ami sajnos sokszor a gyermekkorra vezethető vissza (a szülők közölték a gyermekkel, hogy addig nem állhat fel, amíg mindent meg nem evett).

Ha a jó szándék mellé csekély tudatlanság is párosult, akkor könnyen lehet, hogy a nevelési hiba felnőttkorban evészavar formájában nyilvánul meg.

Nem kizárólagosan ez állhat a háttérben, de ha addig eszel, amíg van valami a tányérodon, vagy rosszabb esetben az edényben, akkor könnyen felszedhetsz minden héten néhány pluszkilót.

Nagy tál étel
Túl gyorsan eszel
Azt sokan tudják, hogy a jóllakottság érzéséhez körülbelül 20 percnek kell eltelnie, márpedig ez sok idő, ha az illető farkaséhes.

Azok, akik kiéheztetik magukat a nap folyamán, nem esznek rendszeresen kis adagokat, könnyen érezhetik úgy, hogy mindent fel tudnának falni.

Erre gyakran sor is kerül, ráadásul jóval nagyobb adag formájában és sokkal gyorsabban, mint ahogyan az ildomos lenne.

Ennek a rossz szokásnak megvan az a hátránya: a gyomor szó szerint kitágul, így az illető a komoly mennyiség elfogyasztásának ellenére is úgy érezheti, hogy sosincs teljesen tele, mindig éhes marad valamennyire.

Gyors evés

Nem figyelsz a kalóriákra

A férfiakra nem éppen jellemző, hogy számolnák a kalóriákat, aminek sokszor megvan az eredménye túlsúly formájában.

Ha egyébként is hajlamos vagy a hízásra, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy bármikor és bármennyit egyél.

Mindenben van valamennyi kalória, amit magunkhoz veszünk, kivétel ez alól a víz.

A létfontosságú italon felül minden magunkhoz vett étel és folyadék tartalmaz kalóriát, jelentősen sajnos jóval többet, mint amennyire szükségünk lenne.

Az állandó üdítőfogyasztás, nassolás, túlzásba vitt falatozás és a kalóriák figyelmen kívül hagyása pillanatok alatt extra kilókhoz vezethet.
Nem ügyelsz a táplálkozási arányokra
Ugyancsak főként a férfiak étrendjére igaz, hogy hitük szerint a szükségesnél jóval több zsírt és szénhidrátot igényelnek, melyek köztudottan felelősek a hízásért.

Ez nem azt jelenti, hogy ezekből a tápanyagokból nem kell fogyasztanunk, sőt, létfontosságú belső folyamatokat támogatnak.

De sokkal nagyobb mennyiségben igényel a szervezet rostot és fehérjét, na és persze tiszta vizet.

Ha a mérleg felborul, akkor annak villámgyors hízás a vége.

Egészséges Étkezés4
Nem vagy tisztában az alapszabályokkal
Az egészséges életmód a legtöbb férfi esetében kimerül az izomépítésre irányuló információszerzéssel, de sok esetben a bemagolt alapszabályok is tévesek.

A látványos testalkat minden esetben genetika, táplálkozás és testmozgás összehangolt működésének eredménye, éppen ezért aki egészséges és fitt akar maradni, annak mindkét változtatható összetevőre ügyelnie kell.

Ha nincs elég információd az edzésről, vagy az egészséges étkezésről, akkor az is lehet, hogy hízni kezdesz, holott éppen diétázol.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: