A fiatalság forrása benned is ott van!

Posted in Életmód

Szellemileg, testileg és lelkileg is sokáig fitt, egészséges, jól kinéző és fiatalos – ez szinte mindenki vágya. „50 éves korban úgy kinézni, mint egy 35 éves, ma már nem elérhetetlen” – állítják a sejtkutatók. És még különleges csodapilula vagy a hosszú élet elixírje sem kell hozzá. Még ha nem is fedezték fel az örök élet forrását, igen sokat tehetünk mi magunk is, hogy szervezetünk elhasználódását, öregedését lassítsuk, a sejtek regenerálódó képességét támogassuk, vagy védjük.

vidam no

Azok a szabadon élő állatok, melyek megtarthatták eredeti életritmusukat, a számukra legkedvezőbb és legtermészetesebb étkezési módot követik, eleget mozoghatnak, és a klánjukban biztonságban, szeretetben érzik magukat, sokkal tovább élnek teljes egészségben és jó testi kondícióban, mint a tenyészállatként mesterségesen tartott társaik.

A kutatások szerint a fiatal és az öreg cápák sejtjei, szövetei és szervműködései közt szinte alig van eltérés.

Hány évesek vagyunk biológiailag?
Nálunk, embereknél is lehetne ez hasonlóképpen, ám a valóság mégis mást mutat. Egyes – pl. vért, vizeletet és nyálat vizsgáló – biológiai kort is meghatározni képes tesztek (BETA-teszt) tanúsága szerint már akár a mai 35 évesek sejtállapota is legalább 10-15 évvel mutat többet, mint amit a kronológiai kortól elvárnánk.

Ennek legfőbb oka a természetestől és ideálistól igen messzire eltávolodott életforma:

tartós és intenzív stressz
rendszertelen és egészségtelen étkezés
kevés mozgás, fizikai aktivitás
túl sok mesterséges vegyület szervezetbe jutása
sok munka, kevés pihenés
bizonytalan szociális és családi viszonyok…
Azt, hogy ki mennyire érzi magát fittnek és egészségesnek, meddig képes megőrizni kiváló teljesítményét, az dönti el, hogy sejtjei jó állapotát képes-e hosszú távon megőrizni, azokat elegendő energiatermelésre ösztökélni, a számukra szükséges bioaktív és létfontos anyagokkal ellátni, illetve az esetleg keletkező deficitet pótolni.
S hogy ez lehetséges-e? Igen, mégpedig nem is kell hozzá különleges képzettség, extra nagy tudás és rengeteg pénz sem!

EGÉSZSÉGVÉDŐ ANTI-ANGING MÓDSZEREK:

reform-vagy vegetárius táplálkozás, rendszeres salaktalanítás
masszázsok, reflexterápiák
vízkúrák: fürdők, pakolások, leöntések, Kneipp-kúrák, stb.
gyógynövények használata, aromaterápia
relaxációs és légzőgyakorlatok
rendszeres örömteli és kondicionáló mozgás
szépségápolás – lehetőség szerint natúr és biomódon
káros környezeti hatások kivédése, csökkentése, környezettudatosság fejlesztése
szociális és spirituális harmonizálás

LÚGOSÍTSUNK!

Az anti-againg étkezési javaslatai szerint legfontosabb a sav-bázis egyensúlyt, s ezzel a sejtek anyagcseréjét támogató bázikus étrend. A rohanás, a kapkodó evés, a fast food és tartósított élelmiszerek erősen savi irányba tolják a szervezet pH-ját. Ha ezt még tovább fokozzuk, felgyorsítjuk a sejtek elhalását, hibás működését, sőt elősegítjük a gyulladásos és degeneratív betegségek (daganatképződés, csontleépülés, izomsorvadás, porckopás…) keletkezését.

Bázikus ételek: burgonya, spenót, cukorborsó, cukkini, uborka, karalábé, saláta, zeller, sárgarépa, cékla, póréhagyma – vagyis azok a zöldségek, melyek sok nátriumot, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat és mangánt tartalmaznak.
Az étkezés módja is kihat a sav-bázis háztartásra: ha rendesen megrágjuk az ételt, könnyebben lebomlanak az enzimek hatására az ételben található savak. Ezenkívül kisebb mértékű lesz az erjedés és a rothadás is, mert az emésztőnedvek könnyebben és alaposabban fel tudják dolgozni az elfogyasztott élelmet. Ha viszont az erjedés kerül előtérbe, nagy mennyiségben keletkeznek savas vegyületek, alkoholos és alkoholszerű anyagok.
Ugyanez igaz az este későn elfogyasztott vacsorára is. Tehát minél korábban, minél egyszerűbbet szabad csak este fogyasztani az anti-againg alapelvei szerint.

Tipp: Aki hatékonyabb lúgosító kúrát szeretne, annak a rendszeres szaunázáson kívül még azt is ajánljuk, hogy 6-8 hétig igyon reggel éhgyomorra, étkezések után 1-2 órával és lefekvés előtt lúgos gyógyvizet vagy pH-balance porral készült lúgosító italt.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: