A Sör 5 jótékony hatása

Posted in Életmód

Kevesen tudják, de a sör legalább annyira egészséges, mint a bor. De míg a bor egészségügyi előnyei széleskörűen ismertek, addig a sörről már kevesebbet hallani. Pedig rengeteg jótékony hatásokkal bír, itt az öt legfontosabb.

Sör

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Számos tanulmány szerint a mérsékelt sörivók körében kisebb a szívkoszorúér betegségeinek aránya. Az ok egyszerű: az alkohol növeli a HDL (jó koleszterin ) szintet, ami csökkenti az érelmeszesedés, illetve a vérsűrűsödés kockázatát, ami a két fő oka a szívrohamoknak.

Tele van vitaminnal

A sörivók vérében a B6 vitamin aránya 30 százalékkal nagyobb, mint akik egyáltalán nem fogyasztanak sört, és a duplája a borfogyasztók véréhez képest.

Csökkenti a vesekövek megjelenésének arányát

A középkorú sörivó férfiak körében 40 százalékkal kevesebb a vesekő kialakulásának az esélye. Bár a kutatók nem tudták megmondani, hogy a sör melyik összetevője a felelős ezért, az eredmények lenyűgözőek.

Segít megőrizni a fiatalságunkat

A mérsékelt sörivás az idősebb nők körében jótékony hatással van a szellemi teljesítőképességre. Csökkenti a csontritkulás arányát is, ami az egyik leggyakoribb időskori egészségügyi probléma. Ráadásul a sör összetevői között találhatóak a bioflavonoidok, amelyek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek mint az ösztrogén, így akár a sörivás amolyan természetes hormonpótlásként is funkcionálhat a menopauza utáni nőknél.

Jó a rák ellen is

Bár még kutatások kezdeti stádiumban vannak a sör rákellenes hatásáról, de már bizonyított tény, hogy a xanthohumol (komló egyik összetevője) gátolja az egyes enzimeket, amik a rák kialakulásában játszanak szerepet. Ezt a vegyületet emiatt jelenleg is tesztelik, remélve, hogy létrehozhatnak egy megelőző kezelést a prosztata- és a vastagbélrák ellen.

forrás:  www.lifenetwork.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: