Az Életmódváltás Kezdeti Lépései

Posted in Életmód

Csak néhány apróságra kell odafigyelned és máris beindíthatod a fogyás nem is olyan bonyolult folyamatát. Persze az életmódváltás nem pár napos munka, de a minden egyes lépcsőfok megtételével közelebb kerülhetsz a célodhoz és az egészségedhez.

Reformáld meg az étkezésedet!

Sok férfi azért nem mer belevágni a divatosnak hangzó egészséges életmódnak, mert attól tartanak, hogy ez kizárólag csirke- és zöldségevésről szól, miközben mellőzni kell minden finomságot. Pedig ez egyáltalán nincs így!
Nyilván, ha sokat szeretnél fogyni, akkor muszáj szigorításokat bevezetned, de alapvetően a kulcsmomentum az, hogy mikor és mennyit eszel abból, amit megkívánsz.

Ha este 10-kor jut eszedbe a szalonnaevés, az meg fog látszani rajtad, főleg, ha nem tartasz mértéket. Ellenben, ha délben eszel szalonnát és fehér kenyér helyett valamilyen rozscipót és friss savanyúságot társítasz mellé, máris elindultál a reformétkezés rögösnek tűnő útján.

Egészséges Étkezés

Figyelj rá, mit iszol!

Ha egészségesen szeretnél élni, akkor meg kell válogatnod a szomjoltókat is. Szóba sem jöhetnek a cukrozott, szénsavas üdítők, de a dobozos gyümölcslevek sem bizonyulnak a legjobb választásnak.

Helyettük célszerű szénsavmentes ásványvizet, teát, vagy frissen facsart zöldség- és gyümölcslevet választanod.

Az alkoholfogyasztást is vissza kell szorítanod és inkább a minőségre, mint a mennyiségre érdemes a hangsúlyt fektetned. Legjobb, ha az alkalomhoz illő borokat fogyasztasz, ezeknek ugyanis számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatásuk van, ráadásul kiváló kiegészítői lehetnek a minőségi étkezésnek.

víz
Felejtsd el a káros szenvedélyeket!

Aki egészségesen szeretne élni, annak az életében nyilván szóba sem jöhet a dohányzás, vagy a bárminemű drogfogyasztás.
Ha egyelőre nem tudod letenni a füstölgő rudacskákat, akkor minimum szorítsd vissza az elszívott mennyiséget, s ha kitartó vagy, idővel talán rádöbbensz, hogy ennyire sincsen szükséged.

Ha idáig nem sportoltál, akkor most itt az ideje, hogy ezt a tevékenységet is bevezesd a mindennapjaidba.
Hetente legalább 2x-3x javasolt 1 órát mozogni. Bármilyen elfoglalt is vagy, ennyi bele kell, hogy férjen a heti rendedbe.

Talán most még elképzelhetetlen, hogy nem tévénézéssel, hanem egy jó kis kocogással zárd a napot, de utóbbinak sokkal szemrevalóbb eredménye lesz.

A változatosság fontos

Nincs olyan ember, aki ne unna bele hamar az új életmódba, ha minden folyton ugyanúgy történne; természetesen így van ez az étkezéssel is.

Idővel azonban észre fogod venni, hogy sokkal intenzívebben érzed az ízeket, ha nem cukrozol és sózol meg mindent őrült módjára. Egészen különleges, új ízvilágok fognak megnyílni előtted, főleg, ha kicsit beleásod magadat a fűszerek világába.

Nem is gondolnád, hogy egy-egy alapvető élelmiszert hányféleképpen el tudsz készíteni ezek variációjával, s mennyire változatossá tudod tenni akkor is az étkezésedet, ha diétára szorulsz.

Sosem könnyű változtatni, a rossz és berögzült szokásokon. De ha tudod, hogy a cél az egészséged, s ezáltal az, hogy évekkel meghosszabbítsd azt az időt, amit a szeretteiddel tölthetsz, máris másképpen festenek a nehézségek.

Egészséges Étkezés2

 

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: