Az erős nőt nem támogatja a férfi

Posted in Életmód

Minek egy erős nőnek férfi? – hallottam már többször férfiaktól. Nekem nem kell olyan nő, akinek nincs szüksége rám, aki mindig mindennel boldogul, az éljen egyedül! S úgy tűnik nem a levegőbe beszélnek, mert azok a barátnőim, akik rendkívül erősek, önállóak, és mindent képesek egyedül is elintézni, egytől-egyig mind rendkívül nagy terheket cipelnek a kapcsolataikban.

Nem tudom pontosan megmondani, honnan ered a nőknek az az elképzelése, hogy kétszer annyi terhet kell viselniük egy kapcsolatban, mint a náluk jóval erősebb, és terhelhetőbb férfinak, de ahogy látom, sok esetben ez az elképzelés nehezíti az egyébként nagyszerű lehetőségekkel teli kapcsolatot. Mi, nők, hajlamosak vagyunk játszani a rendkívül erőset. Azt, aki mindent kibír, akinek semmi sem fáj, aki egyedül is mindennel megküzd, ha kell. S míg mindezt véghezvisszük, belül belehalunk, beleszomorodunk, belefáradunk a helyzetbe. Arról nem beszélve, hogy sokszor fültanuja voltam már annak a szinte tankönyvinek mondható helyzetnek, amikor a férfinak elege lesz a helyzetből és továbbáll. De nem akárhogy! Nem tudom hogyan működik a dolog, de rendszerint gyorsan találkozik azzal a nővel, akire mint istennőre tekint, mert az nem akar mást, többet tenni, mint amennyi a nő dolga. Nem akar otthon nehéz fizikai munkát végezni, a férfi helyett elvégezni feladatokat, teszi ami a nő dolga és kész.

– Hát nem látja az a hülye, hogy ez a nő csak a könnyű életre vágyik? – mondják ingerülten a volt barátnők. – Hát nem jobb volt az, ahogy mi éltünk? Ezt most nyaraltathatja! Ehelyett dolgozhat amennyit csak bír! Nekem nem voltak ilyen igényeim, nekem nem kellett ennyi minden, erre a nőre jól rá fog fázni!

A történetek jelentős része úgy végződik, hogy a férfi marad az új barátnőnél, sok esetben házasságról is tudok, egy kisebb részében pedig újabb barátnő után néz.

– Minden férfi, erősnek, bátornak, mondhatjuk, hősnek szeretné érezni magát a kapcsolatában – magyarázza nekem a jelenséget egy férfi ismerősöm. Ez persze nem azt jelenti, hogy képes is annyit teljesíteni, hogy az ennek megfelelő bánásmódra otthon igényt tarhasson, de ettől még ez a bánásmód minden férfi igazi álma. Teljesen normális módon arra vágyik, hogy a teljesítményéért a családja büszke legyen rá, felnézzen rá, elismerjék és igen, lássa a többi férfi is, hogy mire képes. Ezért aztán bármennyire is furcsa és bármennyire úgy tűnik, hogy ennek az ellenkezője az igaz, a férfiak a gyenge nőket választják, ha van választási lehetőségük. Egy gyenge nő mellett, még ha az, okos és sikeres is a munkájában (mert egy igazi férfinak valójában ezzel nincs gondja) boldogabb a férfi és teljesebbnek érzi magát.

forrás: stylemagazin.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: