Élni Szeretnél? Kapsz plusz 10 évet

Posted in Életmód

Ha minél több esztendőt szeretnél,

egészségügyi problémák nélkül

megérni, ne gondolj úgy a jövőre, mint egy távoli, kiszámíthatatlan dologra. Amit a húszas-harmincas éveidben megteszel az egészségedért, az hatással lesz a szervezeted működésére a későbbiekben. Bár a genetikai adottságaidon nem változtathatsz, az életmódodat alakíthatod úgy, hogy elkerüljenek a krónikus betegségek.

Számos dolog befolyásolhatja az egészségedet

melyekre tanácsos odafigyelned, hogy még akár 10 évvel is meghosszabbíthasd az életedet! Nézd meg, melyek ezek!

egészségügyi problémák nélkül

Egészségügyi problémák nélkül …

Kevés alvás
A kevés vagy nem kielégítő alvás hosszabb távon a keringési rendszert érintő problémákat, elhízást okozhat – megrövidítve ezzel az életedet. Próbálj meg minden nap azonos időben feküdni és kelni, így beáll a szervezeted és egy idő után hozzászoksz, így nem lesz olyan nehéz a reggeli kelés. Ráadásul energikusabb is leszel, ha kipihent vagy.

Vörösbor
A vörösbor a benne lévő polifenolnak köszönhetően antioxidáns hatással bír. Fogyassz belőle rendszeresen egy-egy pohárral, és szervezeted könnyebben veszi fel a harcot a szabadgyökökkel.
Nézd meg itt a vörösbor jótékony hatásait!

Rendszeres testmozgás
A rendszeres mozgás szerepe nem elhanyagolható a hosszú élet szempontjából. Érdemes kétnaponta legalább félóra edzést beiktatnod a programodba, de már a rendszeres séta is javíthat az esélyeiden.
Nézd meg ITT, szerintünk melyik a legjobb mozgásforma!

Zöldségek, gyümölcsök
A zöldségek és gyümölcsök rendszeresen fogyasztva nem csupán vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetedet, de magas rosttartalmuknak köszönhetően segítenek kisöpörni a bélrendszerben megrekedt salakanyagokat. Ezáltal javítják a közérzetedet, valamint szervezet ellenálló képességét. Az egészséges életmód alapfeltétele a mindennapos gyümölcs- és zöldségfogyasztás.

Kapcsolatok
A szoros emberi kapcsolatok szerepe nem elhanyagolható tényező a hosszú élet szempontjából. A barátokkal és a közeli családtagokkal töltött idő pozitív hatással van az egészségi állapotodra.

Káros szenvedélyek
Ha időben abbahagyod a dohányzást, számos pluszévet nyerhetsz. (!) A káros szenvedélyek közé tartozik a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a kábítószer és más élvezeti szerek fogyasztása. Ezek a szerek nem csupán a fejlődő szervezetben okoznak maradandó károsodást, hanem a felnőttek egészségét is veszélyeztetik.

Relaxálás
Ne sajnáld az időt a pihenésre, relaxálásra! Érdemes naponta legalább 10-15 percre kikapcsolnod, ha szeretnéd csökkenteni a stressz életedet rövidítő hatását. Egy forró fürdő vagy meditációs zene hallgatása segíthet az ellazulásban és az egymást kergető gondolatok leállításában.

A pihenésnek 2 módját különböztetjük meg; az aktív és passzív pihenés. Ha a munkád illetve a napod aktív fizikai munkával töltöd válaszd a passzív pihenést, ha pedig a számítógép előtt ülsz, akkor pihenésképp légy aktív és mozogj valamit.

Forrás: Énportál

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: