9 Igazság, amit tudnod kell!

Posted in Életmód, Érdekes

Az élet nagyon érdekes módon tanít bennünket mindarra a sok dologra, amit tudnunk kell. Te is így gondolod? Úgy tűnik számomra, hogy minél inkább ragaszkodunk ahhoz az elképzeléshez, hogy milyennek kell lennie az életnek, hogy milyen események bontakozzanak ki, hogy az emberek hogyan kezeljenek minket, és a boldogságot miképp csomagolja és szállítsa nekünk, annál inkább szenvedünk. A boldogság nem más, mint a megtartás és elengedés közötti egyensúly, de ez egy másik történet.

Amit itt megosztok veled, az 9 egyszerű, mégis erőteljes igazság, amit az életnek nevezett gyönyörű utazás közben tanulunk meg.

tudnod

1. Az élet a valamivé válás folyamata

Átmegyünk az életen, hogy rátaláljunk önmagunkra, hogy önmagunkká váljunk.

Ne félj “hibákat” véteni! Ne félj a “sikertelenségtől”! Érezd jól magad mindenben, amit teszel! Minél több mindent teszel az életben, annál több dolgot fogsz tanulni az élettől. Élvezd az utazást, mert ez az, amiről az élet szól. Nem arról szól minden, hogy rohanunk egy végső cél felé, hanem arról, hogy azt közben élvezzük…

2. Pontosan ott vagy, ahol lenned kell

Ha most egy igazán sötét helyen vagy, nem leszel túl boldog, hogy ezt megtudod, de az igazság az, hogy “Az élet meg fog adni bármilyen tapasztalatot, ami a tudatosságod fejlődése szerint a leghasznosabb. Honnan tudod, hogy erre a tapasztalatra van szükséged? Mert ez az a tapasztalat, amivel pillanatnyilag rendelkezel.” – Eckhart Tolle

Dönthetsz bárhogyan, hogy elfogadod, vagy ellenállsz annak, ami van, mert a választásod alapján meg fogod találni az egyértelműségét és az erejét az életben való előrelépésnek, vagy benneragadsz az adott helyzetben. Ez mind rajtad múlik. A hatalom a te kezedben van.

3. Engedd el a félelmet! A szeretet minden amire szükséged van

Talán közhelynek hangzik, de a dolog igazsága, hogy a Szeretet minden, amire neked szükséged van. A szeretet az egyetlen dolog, ami igazi, az egyetlen dolog, ami számít. Azzal, hogy bezárod az ajtót a szívedhez, és falakat építesz magad és a világ közé, nem fogod távol tartani a szenvedést az életedtől, épp ellenkezőleg, ott fogod tartani azt!

Nem látod?

Ez a csukott ajtó és a félelmetes falak az okai, hogy minden fájdalmat megtapasztalsz. Nyisd ki az ajtót a szívedre! Engedd el a félelmet! Rombold le a falakat, amiket építettél, és engedd meg a bizalomnak, a fénynek és a szeretetnek, hogy vezessék a szívedet.

4. Felejtsd el a korodat

Kit érdekel, hogy fiatal, vagy idős vagy? Nem a korod az, ami közted, és az összes csodálatos dolog között áll, amire vágysz, hanem Te vagy az! A gondolataid, a hited, a kifogásaid, és a saját magadnak szabott korlátok azok, amik távol tartanak attól, hogy a szíved vágya szerint cselekedj. A kornak semmi köze hozzá. Ha a belső tűz még mindig ég, és ha igazán szenvedélyesen ragaszkodsz életed álmaihoz, akkor a korod miatti aggodalom lesz az utolsó dolog, ami megfordul a fejedben.

5. Az élet megadja amit kérsz

Az élet azokkal jó, akik úgy hiszik megérdemlik, hogy jó dolgokat kapjanak, és “rossz” azokkal, akik azt hiszik, hogy megérdemlik megkapni a “rossz” dolgokat. Az élet megad bármit, amit kérsz tőle. Nem tesz különbséget.

Ha szeretnél nagyszerű dolgokat kapni az élettől, kérned kell azokat, de nem csak azt. Azt is érezned kell, hogy méltó vagy részesülni belőlük, és hajlandónak kell lenned megtenni a szükséges lépéseket, melyek segítenek elérni azt, amit szeretnél. Egyetlen dolog sem fog csak úgy az öledbe hullani amit szeretnél, menned kell, hogy megdolgozz értük.

6. Az élet nem olyan rossz, mint amilyennek gondolod

Mindannyiunknak őrült gondolatok futkároznak a fejünkben, de ez nem jelenti azt, hogy mindent el kell hinnünk, amit gondolunk. Amikor egy negatív és mérgező gondolat bukkan fel, cseréld ki egy pozitívval. Így kell ezt tenni. Ez az, ahogy eljutsz a negatívtól a pozitív gondolkodásig. Egyszerre egy lépés, egyszerre egy gondolat.

7. Nem ők, hanem Te vagy

A világ nem ellened van, hanem Te vagy a világ ellen, és a világ elleni lázadással valójában magad ellen lázadsz. Békélj meg önmagaddal, és az egész világ megbékél veled.

8. A jövőd pontosan olyan lesz, ahogy ma érzel

Mit jelent ez? Azt jelenti, hogyha folyamatosan bírálsz és panaszkodsz mindenre és mindenkire másokat hibáztatva, és arra vársz, hogy az egész világ megváltozzon, csak hogy végül boldog légy, akkor a jövőd a jelenlegi valóságod másolata lesz. Nem a világnak kell megváltoznia, hogy végre boldog lehess, hanem neked. Semmi sem változik, amíg Te nem változol.

9. Mindez nem számít majd a végén

Tényleg azt hiszed, hogy azok a dolgok, melyek miatt most aggódsz, egy év múlva is számítani fognak? Kétlem. Engedd el a stresszt! Nevess a káosz arcába! Mindez mit sem számít a végén.

Az életednek van egy lejárati dátuma, ahogy az enyémnek is. Egyikünk sem fog örökké élni. Kevesebb stressz, hosszabb élet. Válaszd le az összes drámát, amit az elméd folyamatosan próbál létrehozni. Fókuszálj azokra a dolgokra, melyek valóban számítanak, és kezdd el lefektetni annak a csodálatos életnek az alapjait, amiben élni szeretnél. Nem fogsz örökké élni. Ha nem kezded el teljesen megélni az életedet most, valószínű, hogy soha nem is fogod.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: