A pasik több időt töltenek a fürdőszobában, mint a nők?!

Posted in Érdekes, Tabutéma

“Többet készülődsz, mint egy menyasszony” – szokták mondani a lányoknak, ha a kelleténél hosszabb ideig tartózkodnak a fürdőszobában. A valóságban azonban csak a szterotípia szerint pimpurálják magukat órákon át a csajok: egy friss brit kutatás szerint ugyanis a férfiak hosszabb időt töltenek a tükör előtt reggelente, mint a nők!

79 perc a nőknek, 83 perc a pasiknak a fürdőszobában

A több mint 3000 brit férfit és nőt vizsgáló, Superdrug-áruházlánc által készített tanulmány alapján úgy tűnik, a férfiak átlagban 83 percet töltenek azzal, hogy szalonképessé tegyék megjelenésüket reggelente: fésülködés, borotválkozás, tisztálkodás, fogmosás, a haj beállítása és a ruha kiválasztása. A nők ezzel szemben négy egész perccel gyorsabban, mindössze 79 perc alatt vágják harci díszbe magukat. A természet ilyen szinten igazságos: noha a férfiaknak az arcszőrzetüktől is meg kell szabadulni, a nőknek cserében ott a smink, ami nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a borotválkozás. Ha már itt tartunk, inkább a nőknek van több dolguk, hiszen ők még a hónaljukról és a lábukról is kénytelenek lekapni a prémet a reggeli zuhany keretében, tehát a végeredmény meghökkentő: a nők több tennivalóval is gyorsabban végeznek átlagban, mint férfitársaik.

…no és vajon a magyarok hogy állnak?

Ha csak a legalapvetőbb higiénés szertartást vesszük: maga a zuhanyozás a nőknél 22 percig, a pasiknál 23 percen át tart. Mivel a magyarok rendszerint – legalábbis ami a nagy átlagot illeti – este fürdenek, zuhanyoznak, ezért elég ezt a tisztálkodásra szánt 22-23 levonnunk a teljes tollászkodásra szánt időből, hogy megkapjuk az érdekes eredményt: az átlagos magyar nő 57 perc, a magyar pasi pedig 61 perc alatt készül el reggelente.

A férfiak nem költenek igazán kevesebbet a hajukra, mint a nők

Oké, ez a NEON szerkesztőségéből senkit nem lepett meg, a kutatás azonban más sokkoló eredményt is hozott. Gondoltuk volna valaha, hogy a pasik mindössze 19 pennyvel – vagyis csupán 54 forinttal – költenek kevesebbet hajápolási termékekre havonta, mint a nők?! Ezt egyszerűen nem hisszük el: oké, mindkét nem vehet sampont, balzsamot, hajhabot, zselét, hajsprayt, de azt hinnénk, a nők több kenceficét használnak a pasiknál, akik többnyire akkor is jól érzik magukat, ha fésületlenül keltek ki az ágyból, és többnyire csak különleges alkalmakra lövik be a sérójukat. Így dőlnek romba a klisék…

…no, és nálatok mi a helyzet?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: