A Tudatalatti működése, Traumák

Posted in Érdekes, Tudomány

A tudatalatti tulajdonképpen az elme egy nagyon erős, automata irányító mechanizmusa. Sokszor ismételt gondolatok, nézetek, cselekvéssorozatok beíródnak, így nem kell tudatosan figyelnünk rá. Ezzel tehermentesíti az analitikus elmét, megszabadítva bennünket attól, hogy a kelleténél több energiát pazaroljunk napi rutinműködésünkre.
Tehát a tudatalatti egy pozitív, bennünket segítő, bennünket védő tevékenysége az idegrendszernek.
Ott kezdődnek a gondok, hogy a tudatos elme nem képes kontrollálni a tartalmát, ezért olyan dolgok is beépülhetnek, amelyek értelmetlenek, nem bennünket szolgálnak, sőt aláássák az önbizalmunkat, megbénítanak bizonyos helyzetekben, esetleg szélsőséges cselekedeteket, érzelmi reakciókat váltanak ki belőlünk.

Tudatalatti

Hányszor hallottuk gyerekkorunkban:

„- Ne lógj ki a sorból!” vagy

„- Ó, fiam, a pénz az nem boldogít.”, esetleg

„- A világ igazságtalan és kegyetlen.”

És még ki tudja miket, amelyekre nem is emlékszünk.
Amikor úgy érezzük láthatatlan erők akadályoznak bennünket, nem úgy sikerülnek a dolgaink, ahogy szeretnénk, a sors közbeszól – akkor a mélyben egy vagy több gátló hitrendszer dönt és cselekszik helyettünk.
A tudatalatti másik funkciója, hogy a megtörtént testi-lelki sérüléseket, traumákat eltakarja elsüllyeszti előlünk. Sokszor úgy gondoljuk, hogy a gyászt, a kudarcainkat, kapcsolati sebeinket, műtéti traumáinkat, vagy hasonlókat már feldolgoztuk, de a legtöbb esetben csak átmeneti, jótékony felejtés fedi őket.
Ezek az érzelmi blokkok azért veszélyesek, mert stressz hatására aktiválódhatnak a negatív érzelmi tartalmak, additívan hozzákapcsolódva a jelenbeli konfliktushoz, így megsokszorozva annak gátló, megbetegítő hatását.
A pszichoszomatikus betegségek hátterében ez a jelenség áll. Az orvostudomány egyre inkább elismeri, hogy szinte minden betegség a pszichéből indul ki.

Hiedelmeink vastag szemüvegén át nem látjuk igazi világunkat és önmagunkat.

Agykutatások során bizonyították, hogy a látott-hallott információkból csak az kerül tudatos feldolgozásra az agyban, ami átmegy tudatalatti hitrendszereink szűrőjén.

Tudatalatti2

Például, ha valaki azt hiszi, hogy ő soha, de soha nem szerencsés, még életében nem nyert semmit, az szét sem hajtogatja a promóciós csokipapírt, hogy megnézze a nyereményét. Fel sem tűnik neki, hogy milliós nyereményt hirdettek rajta.

Vagy ha valaki úgy gondolja, nem vonzó, hiába szemez vele egy csinos hölgy a metrón, arra gondol, biztosan azért néz, mert borzos a hajam, vagy összekentem az arcomat.

Elmegyünk a lehetőségek mellett.

Másrészt tele vagyunk indokolatlan félelemmel. Félünk a visszautasítástól, a változástól, az elszegényedéstől, a meggazdagodástól, a kihívásoktól, a betegségektől, a kapcsolatoktól, másoktól. A túldimenzionált félelemnek mindig mély érzelmi megrázkódtatások, blokkok állnak a hátterében.

Nem kell, hogy mázsás terheket cipelve éljük végig az életünket!

A tudatalatti tartalmak állandó elfojtása nagyon sok energiát emészt fel.

Vianna, a módszer megalkotója azt tanítja, hogy három negatív érzelem különösen bénítólag hat ránk: önvád, önleértékelés, neheztelés. Azt mondja, ha ezeket elengedjük akkora mentális erők szabadulnak fel, amikkel akár a telekinézis(tárgyak mozgatása) is lehetővé válik!

Tudatalattink átprogramozása felszabadít, új életminőséget nyit meg számunkra.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: