Amit a státuszjelentéseid VALÓJÁBAN jelentenek

Posted in Érdekes, Tabutéma

Kijelenthetjük, hogy a közösségi oldalakon közzétett posztjaid nem rólad szólnak, hanem elsősorban másokról. Hogy te mennyivel különb és jobb és boldogabb vagy, mint bárki más – és szeretnéd, ha mások is ezt hinnék, és irigyelnének érte. -Ez igen! Csettintenek elismerően. -Micsoda egy különleges csodabogár ez a Tibor! Annyira boldogabb, kiegyensúlyozottabb, erősebb, szebb, sikeresebb, lazább, mint én. Bárcsak én is ilyen lehetnék, mint Ő!

Alul pár jellemző életkép a közösségi oldalakról, és hozzá a megfelelő értelmezés.

Baráti, vidám borozgatás: sajnos egy magányos, boldogtalan, alkoholista féreg vagy, aki – halálos unalmában és egyedülléttől való félelmében – más, hasonló gondokkal küszködő emberek közé menekül, hogy felesleges témákat beszéljen át újra és újra. Minden mosolyod, minden boldognak tűnő pillanat valójában hazugság: hamis, önmagad és mások (vélt) becsapása. Azt hazudod, a barátaid a legfontosabbak számodra, de egyedül annyi van, hogy senki se szeret, és ők talán nem bántanak annyit.

Vidám vacsorázgatás, sörözgetés baráti párokkal: kedveseddel már rég nem szeretitek egymást, de a közös emlékek, a megszokás, a gyávaság, a vagyonnak hitt tárgyak és hitelek összekötnek benneteket. Hogy ne ketten legyetek összezárva a borzasztóan csöndes lakásban, ami minden elhallgatott problémátokat a felszínre hozza – más, hasonlóan boldogtalan párok társaságát keresitek, hátha láttok rosszabbat-rondábbat, mint a tiétek. Pár italtól bebaszol, és vöröses-vizenyős szemű zoliként izgulsz rá felebarátod házastársára a félhomályban, hogy aztán jólnevelt férfi módjára, hazatérve, piásan jól megszokott feleségedet kúrd meg nagyon, közben a másik kingára meg filmekre gondolva.

Sportolsz: különb vagy, mint bárki más. Üzenet: ti otthonülő, dagadt, gyenge, csúnya lajhárok vagytok – bezzeg én heti 7x megyek futni. Ha esik, ha fúj. Télen is. Sose voltam ilyen erős, nem is tudnék sport nélkül élni – hogy is bírtam korábban? Valamiért pár hónapon belül lekopsz, és sose leszel szép. Két év múlva újra kedvet kapsz valami újabb csodaszerre (boksz-aerobik, kangoo, kettlebell, TRX, pilates, jóga), ezért újra önmagad felsőbbrendűségét fogod minden edzés előtt, közben és után az orrunk alá dörgölni. Ám sose leszel szálkás és erős, soha.

Céges bulin: már megint csúnyán eláztál. Valami pohárba kapaszkodsz, a kollégáid lettek a barátaid, nem gáz ez? Iszod azt a sok szemetet, már sokadik éve ugyanazt az egyszer mosott, szar inget + nyakkendőt veszed fel, és átüt a hónaljadon az izzadságod. Ha nem, akkor meg valószínűleg nő vagy: nevetségesen túlfeszülsz, mintha a szalagavatódra készülnél. Loknik, csillámpor (mint akinek az arcára rokkóztak), napok-hetek alatt beszerzett ruha. Ám hiába igyekszel, sose leszel királylány. Éjjel 2 van, és te még bulizni (italozni) akarsz? Eridj haza, minden rendes embernek ilyenkor már ágyban a helye. Ja, a munkahelyed és a munkád is szar. Csináltál valami tucatdiplomát, és értelmiséginek hiszed magad. Attól vezető lettél, hogy néhány EMEA ERP SuperUsert menedzselsz? Ez neked karrier? Értesz valamihez egyáltalán? Belegondoltál már, negyvenévesen mit fogsz csinálni? A sírkövedre majd azt véssük fel az utókornak, hogy Senior Nordic GL Specialist?

Utazol: sikeres ember vagy. Több, mint bárki, aki ezt látja. Igen, mert ki más engedhetné meg magának, hogy évente egyszer elköltsön akár egy millió forintot is, hogy elmenjen a Seychelle-szigetekre? Hát senki! Ezért egy héten keresztül, minden reggel, egész nap, minden este hazaüzensz: szegények vagytok és szarok. Csak én vittem itt valamire, pedig én sose voltam színkitűnő. Akkor röhögtetek meg csúfoltatok, most lett belőlem valaki. És most menekülsz innen vagy akárhonnan, mert valójában nem érzed jól magad ott, ahol vagy. Csakhogy a baj sosem a hellyel van: hanem veled, ott a fejedben meg a szívedben.

Gyerekes családok összejövetele: te megszűntél létezni, te nem vagy már többé, soha már. Te vagy a Gyerek életének egyengetője, az ő mecénása, és marad Ő. Hogy úgy érezd, még teszel valami értelmeset az életben, meghívsz még több ilyet, legalább addig se gondolkozol azon, hogyan váltál jellegtelen emberből senkivé. Hatalmas üvöltözés, rumli, kupleráj, takaríthatsz napokig, ráadásul gecisok pénzt költöttél erre a felesleges balfaszkodásra. Hétfőn dolgozhatsz tovább, hogy a következő ilyet is tudd fizetni. Ja, és ha felnő a gyerek, még több pénzt fog elvinni! Takarítás közben esetleg vágyakozva gondolkodsz azon, milyen lett volna megszodomizálni az egyik anyukát ott a szófán, de aztán rájössz, hogy ilyet nem szabad. Bűntudatod lesz, kedvesebb leszel mindenkivel aznap.

Panaszkodsz, gyűlölködsz, politizálsz: ez már a vég. Életednek sosem volt értelme, de most már kártékony is vagy. Már jobbnak, szebbnek se próbálsz tűnni, hanem azzal kérkedsz, hogy egy bukott kisember vagy, mindenféle rendszer és kormány kiszolgáltatott játékszere? Kérlek, hagyd el ezt a gonosz világot, túl jó ember vagy hozzá.
Külföldi sportcsapatnak szurkolsz: magyarként, sikereket ritkán elért falu/város/kerület szülötteként úgy érzed, neked több sikerélmény jár. A bajban nem tartasz ki senki mellett, felelősséget nem vállalsz hovatartozásodért. Tetszőleges, távoli egyesületedet magadénak kinevezve megpróbálsz vele azonosulni, de nem megy, hiszen még a nyelvet se beszéled. Biztosra mész: a győzelmek idején úgy érzed, a siker kicsit a tiéd is. Végre elértél valamit az életben! Kihirdeted, tényleg örülsz, irigykedjetek rád: győztes csapat tagja vagy. A bajban pedig nyúlsz a következő kedvenc után a sorban – marad még elég örömforrása a szimpatizánsnak. Meccsnézés közben valószínűleg iszol is.

Főzőcskézel-sütögetsz: te bezzeg tudsz főzni, te létrehozol valamit! Csendes őrült vagy. A benned buzgó frusztrációt és elkeseredettséget így vezeted le. Az étel az egyetlen örömöd, a jóllakottság kielégültsége az a boldogság, amit máshol nem találsz meg az életben. Ahelyett, hogy szépen megennéd, amit főztél, elismerést remélsz a közzétételéért. Valószínűleg dagadt is vagy.
Koncertedre, kiállításodra, könyvbemutatódra, fellépésedre invitálsz: sikertelen vagy, rajongóid, csodálóid nincsenek. Mivel ebbe nem tudsz beletörődni, a szánalomra építesz, és téged sajnáló embereket próbálsz magad köré gyűjteni, ha már irigyeket nem találsz.

Blogposztokat, véleménycikkeket osztogatsz: egy gyáva, szar alak vagy. Itt van a Tibi meg a sok a gyűlölködő publicista, aki helyetted is kigondolja és leírja, kimondja. Te csak rákattintottál, ezt nem is te mondod, meg te nem is gondolsz semmit – véleményed annyira nincs is, csak odanyomtál. Mint az ellenfelét feltartott kézzel felrúgó focista: nem is én voltam, én ott se voltam!

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: