Anyós-házisárkány? Hogyan neveld meg az anyósod!?

Posted in Érdekes

Az anyós-házisárkány párhuzam mélyen beivódott a kultúrába, és inkább annak van hírértéke, ha valaki egy kedves, megértő és toleráns hölgyre tesz szert ebben a funkcióban. Az ilyen szerencsés embereket irigyelni szokás. Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy anyósunk egyben az ellenségünk is legyen.

Elképzelhető, hogy nem viselkedik kifogástalanul, de érdemes néhány pillantást vetni az ő szempontjaira is, és alkalmazni néhány egyszerű technikát, hogy megnyerjük a jóindulatát. Vannak persze szélsőséges esetek, akiknek Teréz anya sem lenne rokonszenves, ha köze van a fiacskájukhoz, de sokszor meglepő eredményeket lehet elérni egy kis odafigyeléssel. Ez pedig elemi érdekünk ugyebár, mert egy rosszindulatú anyós komoly feszültségeket képes gerjeszteni.

Ne vedd át a hatalmat!

Sok nő hajlamos megfeledkezni arról, hogy újonnan szerzett családjában bizony az anyós a főnök, és nem ajánlatos átvenni tőle ezt a szerepet. Vedd figyelembe, hogy mielőtt feltűntél a színen, ő gondoskodott mindenről és mindenkiről, és nem szereti megosztani a hatalmát, lemondani róla pedig végképp nem akar. Ha békességet akarsz, fogadd el ezt a hierarchiát. Kérd ki inkább a véleményét a főzésről, a legjobb beszerzési helyekről, kérdezgesd ki alaposan fia szokásairól és preferenciáiról, és úgy általában véve éreztesd vele, hogy fontos szerepet tölt be az életetekben, és számítasz a jó tanácsaira. Taktikának sem utolsó, de hamar rájössz, hogy rengeteget tanulhatsz tőle, ő pedig boldogan okít, és mire észbe kaptok, már példaértékű anyós-meny kapcsolattal büszkélkedhettek. Persze, nem árt egészséges határokat szabni a befolyásának.

Barátkozz!

Ne csak a hétköznapi problémákat beszéld meg vele, hanem csevegj vele olyan dolgokról is, amik foglalkoztatnak. Igyekezz megismerni, hogy milyen ember, és hagyd, hogy ő is megismerjen téged. Majdnem biztos, hogy találtok közös pontokat, hiszen a párod nem véletlenül választott téged. Ha sikerül kialakítanotok egy kellemes, baráti kapcsolatot, már nyert ügyed van.

Hagyd egyedül a fiával

Ne feledkezz meg arról, hogy párod éveken keresztül a világ közepe volt az anyja számára, és ha normális keretek között zajlott is a leválás, szükségük van egymás társaságára. Lehet, hogy csak azért undok veled a kedves mama, mert szeretne időnként eltölteni néhány órát kettesben a fiával, és úgy érzi, te szigeteled el tőle. Hagyd, hogy időnként nála vacsorázzon, átmenjen beszélgetni vagy elkísérje vásárolni, és legyen ez az idő csak az övék.

Segíts neki!

Szinte minden kapcsolatnak jót tesz, ha segítő szándékkal közeledsz a másik felé, de az anyósod különösen jó néven veszi, ha számíthat rád. Ajánld fel, hogy elviszed az orvoshoz, vásárolj be helyette vagy vállalj be olyan apró szívességeket, amikből érezheti a jó szándékodat. Látszólag jelentéktelen dolgok ezek, de tökéletesen alkalmasak arra, hogy megalapozz egy tartós, erős és boldog kapcsolatot.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: