Arcdiagnosztika: Betegségre utaló Jelek az Arcon

Posted in Érdekes, Tudomány

Arcunkon nem csak az érzelmek mutatkoznak meg, hanem a hiánybetegségek is.

Cikkünk első részében az 5000 éves múlttal rendelkező kínai arcdiagnosztikára támaszkodva a

betegségekre utaló jeleket

vesszük sorra, a második részben a személyiségünkről árulkodó arcelemzésről írunk.

Ahogy a talpon, a tenyéren, a fülön, vagy a szemíriszen, úgy az arcon is ott rejtőznek láthatatlanul testünk belső szervei. Így, aki ennek tudatában van, akár saját magát is elemezheti, ha megjelenik az arcán valamilyen elváltozás. A kínai arcdiagnosztikát figyelembe véve Wilhelm Heinrich Schüssler alkotott maradandót, aki azzal egészítette ki az ősi tudományt, hogy a különféle ásványi anyagok hiánya súlyos betegségeket okozhatnak a szervezetben. 12 szöveti só terápiás rendszerét dolgozta ki homeopátiás formában. Aki bizonytalan az öndiagnózisban, forduljon homeopata szakemberhez! Komoly probléma, vagy az arcon meglepően gyorsan kialakuló változással természetesen szakorvost kell felkeresni.

arc, arcon, betegség, pattanás, ránc, ér, egészség

Az ősi és a modern arcdiagnosztika is három részre tagolja a fejet, ami azért fontos, hogy az arc mely részén jelentkezik elváltozás:

  1. Felső zóna (hajtőtől szemöldökig): a homlok az intelligencia, a SZELLEM helye.
  2. Középső zóna (szemöldöktől az orrhegyig): az illető más lelkekre való fogékonyságáról vall, ez a LÉLEK és a PSZICHÉ zónája
  3. Alsó zóna (orrhegytől az állcsúcsig): az ösztönvilág, az anyagiak, tehát a TEST zónája.

ARCSZÍN: a sápadt, száraz, fénytelen arc vérszegénységre, krónikus veseproblémákra utal. Sárga arc: hasnyálmirigy- és gyomorgondok, máj-epe gondok. Vörös arcszín: szív és májproblémák, magas vérnyomás.

ARCBŐR: pergamenpapír-szerű ráncok: vese- és lépgyengeséget mutathatnak. Az orrgyöktől induló, meredeken lefelé futó ráncok: fejfájós emberekre jellemző.

FEJTETŐ: hajhullás, hajbetegségek: vese- és húgyhólyag problémákra utalhatnak.

HOMLOK: ha zsíros, pattanásos, túlterhelt: belek és máj. Egyéb elváltozások: túl sok tartósítószert, egészségtelen ételt viszel be a szervezetedbe. A homlokráncok az idegrendszerrel vannak összefüggésben: a három erős, mély vízszintes barázda az idegrendszer kimerültségére utalnak.

SZEM: ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák.

ha karikás, vese- vagy májproblémákra, stresszes életmódra, túlzásba vitt nemi életre, sok sós étel fogyasztására utalhat. Sötét szemzug: menstruációs probléma. Szem alatti duzzanat: emésztési problémák

JÁROMCSONT: itt, vagy az arc két oldalán felbukkanó bőrhibák oxigénhiány, a tüdő elégtelen működése. Az áll és járomcsont közti ránc vékonybél problémát jelenthet.

FÜL: ha az arcbőrtől elütő színű, keringési problémák, csillogó bőr: ásványi anyagok hiánya.

ORR: ha pirosan erezett, magas vérnyomás, piros orrcsúcs: gyomorhurut. A gyakran zsírosodó orr: szívproblémákat, hasnyálmirigy-túlterheltséget jelezhet. Az orr vonalának görbülete utalhat a gerincferdülésre. Nagy orrlyukak: nagy tüdő, elegendő légzőfelület. Orrlyukak alatti pirosodás: túlzott cukor- és tejfogyasztás, váladékkal teli hörgők. Ha az orr és száj közötti kis bemélyedés (philtrum) vonalai nem párhuzamosak, hanem lefelé távolodnak háromszög alakba: az életenergia gyengülését jelzi az életkor előrehaladtával. Ha felfelé távolodik a két vonal: az életenergia erősödése.

SZÁJ: ha fakó a színe, vérkeringési probléma. Ha repedezett, kiszáradt: emésztési gondok. A száj környékén felbukkanó apró bőrhibák, súlyosabb esetben májfoltok: nőgyógyászati, hormonális panaszokra utalhatnak. Az ajak körüli terület a külső és belső nemi szervek állapotát is mutatják. Feltűnően széles száj jelezhet emésztési gondokat, krónikus hasmenést vagy székrekedést. Duzzadt ajkak: bélmozgás, felszívódási nehézségek. Tömör, keskeny ajkak: a túlzott állati eredetű fehérjefogyasztást, elsalakosodást mutatja. Az alsó ajak erős duzzanata és barázdáltsága: aranyérre utalhat.

NYELV: ha piros, vérszegénység, ha fehér: fekély, bélproblémák.

ÁLL: az állcsúcs kipirosodása, pattanások: kismedencei energiahiány, méh- vagy prosztatazavarok. Állkapocs tájék korpásodása férfiaknál: vastagbél, máj, lépkanyar gyulladása. Állkapocs tájékon májfolt nőknél: mellékvese kimerültség, ugyanitt szőrösödés nőknél: gombásodás.

forrás

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: