Bérelhető Napenergia, időutazás. Nyomul a Google

Posted in Hírek, Tudomány

Ezerrel nyomul a Google: kiokosították a Street View-t, hogy képes legyen felismerni a házszámokat, és még az időben is utazhatunk a Google Map segítségével. Most pedig hatalmas vagyont költ a cég napkollektorra, amelyeket bérelni lehet majd, havidíj ellenében.

Hogy a Google Map mi mindenre jó, nem titok nem csak egy címre kereshetünk rá, de olyan helyekre is eljuthatunk, ahová rendes körülmények között biztos nem. Most, a Street View segítségével nem csak a térben, de az időben is utazást tehetünk majd.

Igaz, nem mindenütt, da azokon a helyeken, ahol az elmúlt időben többször is készültek fotók, ott nagyon látványos az eredmény.

A cég azonban más vonalon is nyomul: a SunPower céggel karöltve 250 millió dolláros befektetést hajtottak végre. A SunPower napkollektorokat gyárt, a Google pedig ezeket adja majd bérbe. A tervek szerint havidíj ellenében felszerelik az érdeklődő fogyasztók házaira, így azok zöld energiát használhatnak és csökkenthetik a villamos energiára havonta kiadandó összeget.

Arról sajnos még nem szól a fáma, hogy mikor és milyen feltételekkel indul a project. Félő, hogy nem minden országban lép piacra ezzel a Google, de reménykedjünk, hátha találnak magyar partnert is…

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: