Japán Trend: Fekete Hamburger

Posted in Életmód, Elképesztő, Hírek

Tudjuk, hogy a Japánoknak nem kell a szomszédba menni ha valami bizarra vágynak. És a különböző tengeri-herkentyűk, algaleves mellett nekik nem meglepő a Burger King fekete hamburgere.

A Burger King Japánban rukkolt elő a bizarr gyorsétteremi fekete sajtburgert teljes fekete zsemle, fekete sajt és fekete szósszal készítik.  A sajt és a buci átszínezésére bambusz-szenet, a szószéhoz tintahal-kivonatot használnak fel (mindkettő gyakran használt és elfogadott színezék Japánban), ettől néz ki úgy, mintha szénné égett volna. A fekete zsemle önmagában egyébként nem előzmények nélküli, bármennyire is furcsa, mert a McDonald’s kínai üzletlánca árult már korábban ilyet, amolyan “yin és yang” stílusban.

Az egész a Premium Kuro Burger (a “kuro” feketét jelent) kikísérletezésével indult 2012-ben, amikor még csak a tésztát színezték bambusz-szénnel, a belefröccsentett ketchupot pedig tintahal-tintával.

burger

Úgy tűnik, a japán vásárlók nagyon tetszett a bambusz szén, így most a sajt szeleteket is, valamint a marha hamburgerek készült fekete bors, hagyma és fokhagyma mártással, tintahal és a fekete kenyeret.

Míg a kisebb Kuro Pearl-ben teljesen fekete a burger, sajt és szósz, a frissített Kuro Diamond -ot “feldobja” több ehető külsejű saláta, paradicsom, hagyma és a szokásos köret.

A Burger King sajtóközleménye szerint “kedvező a fogadtatása” a limitált kiadású Kuro hamburgernek.

Szeptember 19-től indul a limitált kiadás, és a Kuro Pearl ára 480 jen (2,80 £) és a Kuro Diamond (£ 4,00).

A kínai bloggerek úgy érvelnek, hogy a koncepció egy közmondásból jött ahol fekete-fehér szinonimája a jónak és a rossznak a társadalomban.

blackburger

forrás

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: