3 nyomós érv a reggeli hancúr mellett!

Posted in Tabutéma

Az egyetemi évek elmúltával valószínűleg egyre ritkábban merül fel, hogy a napot egy kellemes hancúrozással kezdjétek.

Pedig számos érv szól a reggeli lepedő gyűrés mellett: azon kívül, hogy vidámabban indul vele a nap, még egészségügyi előnyei is vannak.

reggeli

Mikor virgonckodik az átlag?

A Dél-kaliforniai Egyetem vizsgálatot indított abban a témában, hogy mely napszakban van legnagyobb esély az érintkezésre.

A kutatásban 18 és 51 év közötti embereket kérdeztek meg, és a válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a legtöbben este 23 óra és hajnal 1 óra között bújnak össze.

Ami pedig a heti eloszlást illeti, a hétvégén van legnagyobb esély rá. A kutatás a Cirkadián Ritmus című folyóiratban jelent meg.

Három érv a reggeli hancúrozás mellett

Javítja a közérzetet

Mivel a virgonckodás megemeli a szerotoninszintet a szervezetben, hangulatjavító, nyugtató hatása van. Egy kiadós vagy éppen gyors reggeli hancúrozás a legjobb módszer arra, hogy vidáman indulhasson a nap. Ha a hétköznap reggelből sikerül lecsípni egy kis időt, szinte garantált, hogy jókedvűen mész be a munkahelyedre.

Reggeli ágaskodás

A férfiak esetében a reggeli ágaskodás normális élettani dolog – valójában nemcsak reggel alakul ki, hanem az éjszaka során, az alvás REM-fázisában akár négyszer-ötször is. Ezt a természet adta lehetőséget tovább fokozza, hogy a férfiak tesztoszteronszintje a hajnali órákban a legmagasabb. Tehát akár maga a reggeli ágaskodás is lehet egy ok a huncut napindításra: ha már a testi része adott a dolognak, miért ne éljetek a lehetőséggel?

Erősíti az immunrendszert

Összebújás hatására megemelkedik a vérben az immunglobulin-A szintje. Ez a vegyület segít a szervezetnek kivédeni a fertőzéseket. Ha tehát a napotokat így indítjátok, kisebb esélyed lesz arra, hogy a tömegközlekedési eszközön rád tüsszentő utastárstól elkapj valamit. Természetesen ez az immunerősítő hatás nemcsak rövid, hanem hosszú távon is kimutatható. Egy, a Wilkes Egyetemen végzett kutatás tanúsága szerint azoknak az embereknek a véréből, akik legalább heti egyszer-kétszer virgonckodnak, 30%-kal magasabb az immunglobulin-A-szint mutatható ki.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: