5+1 mondat, amit soha ne mondj hancúrozás után

Posted in Tabutéma

Igyekszünk minden lehetséges technikát bevetni, hogy ne csak nekünk, de a párunknak is emlékezetesek legyenek az együttléteink. Ennek ellenére olykor ki-kicsúsznak meggondolatlan, romboló hatású megjegyzések a szánkon. Most összegyűjtöttük, mi az a 6 mondat, amit soha ne mondj hancúr után!

A párkapcsolataink egyik legfontosabb pillére a gyönyör pillanati. A mindkét fél számára élvezetes együttlétek ugyanis nagy mértékben meghatározzák a viszony minőségét és tartósságát. Ennek tudatában – főleg a kapcsolat elején – mindent bevetünk annak érdekében, hogy az élmény kellemes emlékeket hagyjon a másikban. Megtanulunk odafigyelni az előjátékra, kellő időt hagyunk a flörtre, izgis SMS-sel, buja szavakkal, pajkos mondatokkal, kihívó fehérneművel, játékokkal, fontos érintésekkel korbácsoljuk fel a partnerünk vágyait.

Ha időszűkében is vagyunk, törekszünk rá, hogy a 15 perces érzékiség is mindkettőnk számára élvezetes legyen. Figyelünk arra, hogy az együttlét ne csak az “hancúrról” szóljon, de legyen benne elég érintés, simogatás, ölelés, csók és kedves szó is. Az utójáték már nehezebb téma. Az állandó időhiány és fáradtság miatt ritkán engedünk teret a befejezést jelentő öleléseknek és kedves mondatoknak. Ha viszont beszélgetésre vágyunk, gyakran fogalmunk sincs, mit mondjunk ilyenkor a másiknak, hogyan dicsérjük, mivel fejezzük ki elégedettségünket, vagy épp elégedetlenségünket a kapcsolatban. Hab a tortán, hogy sokan ilyenkor nagy eséllyel futnak bele olyan mondatokba, amelyek sértik a partner férfiasságát és rombolják a kapcsolat épségét. Épp ezért most összeszedtük, hogy melyik az hat téma, amit tilos szóba hoznod együttlét után!


1. “Biztos nem vesszük meg?”

A megoldatlan közös problémák, nézeteltérések állandóan ott munkálnak bennünk, így nem csoda, ha rögtön ugrunk, amikor megfelelő alkalmat látunk arra, hogy újra átbeszélhessük a dolgot. Ebből a szempontból talán jó ötletnek tűnhet a hancúr után feldobni a tegnapi veszekedés témáját, mi mégsem ajánljuk. A pasira a téma rossz hatással lesz, és a kellemetlen élmény könnyen összefonódhat a következő ak.tussal még több negatív érzést keltve benne.

2. “Jobb is lehetett volna”

Másra számítottál? Nem vagy oda a kedvenc pózáért? Túl gyors volt? Vagy nem volt elég vad? Ha hosszú távú kapcsolatra gyúrsz, az építő jellegű kritika esetében is éppolyan fontos és hasznos, mint bármely más területén az életnek. Az időzítésre azonban nem árt odafigyelni: ha közvetlenül az együttlét után tálalod a problémát, azzal bántó érzéseket ébreszthetsz a másikban, hiszen azt jelzed felé, hogy nem élvezted. Hiába szabadkozol, akkor is.

3. “Az exem máshogy szerette”

Megesik, hogy akaratlanul is összevetjük az aktuális kedvesünk paramétereit az expasinkéval. Az együttlétek minősége, a méretek vagy a szenvedélyesség közti különbség számunkra érdekes tapasztalat lehet, ezt a felfedezést azonban nem célszerű megosztani a párunkkal. Az összehasonlítgatással egyrészt azt üzened, hogy valaki másra gondoltál közben, másrészt önbizalomgyilkos, férfiasságtipró hatást válthatsz ki vele.

hancúr után

4. “Na, végre elindulhatok”

Kétségtelenül izgalmas ötlet a reggeli rohanás előtt még egy “gyorsra” visszabújni az ágyba vagy az ebédszünetben bujálkodni. Az idő múlása azonban sokunkban frusztráló gondolatokat ébreszt. Sietnünk kell, kócosak lettünk, még ruhát sem választottunk, mit szól a főnök, ha elkésünk…

sz*x után mégsem tanácsos ezeknek az aggodalmaknak hangot adni. Kerülendőek a “Na végre, hogy befejezted”, a “De jó, hogy vége, még zuhanyoznom kell”, vagy a “Legközelebb siess jobban” jellegű mondatok.

5. “Mit főzzek, ha jönnek anyádék?”

Az együttlét utáni időszak kitűnő alkalom az ölelésekre, csókokra, összebújásra, szerelmes beszélgetésekre, esetenként viccelődésre is. Vannak azonban olyan tabu témák, amik bármennyire is foglalkoztatnak bennünket, nem illenek a miliőbe. Tiltólistás a bevásárlás, a házimunka, a gyerek napközis tanára, a hétvégi menü, vagy a szüleink.

+1 “Csak ilyen kicsi?”

Remélhetőleg senkinek sem mondunk újat azzal, hogy a férfiak méretével való viccelődés is szerepel a tiltólistán. Sem gúnyolódni, sem vicces megjegyzéseket tenni rá, de még kíváncsiságból sem éri meg rákérdezni, hogyan lehetne növelni a méretet. Nyugodtan tartsuk meg magunknak az ezzel kapcsolatos véleményünket, ugyanis ez a téma kapcsolatromboló, önbizalom- és férfiasságalázó megjegyzésnek számít.

Mit tehetsz, ha mégis megbántottad a pasit?

Mindenkivel megesik, hogy időnként kicsúszik a száján egy-egy olyan mondat, ami szemlátomást bántó a másiknak. Tisztában kell lenni vele, hogy ez olyan reakciókat válthat ki a férfiakból, mint a sértődés, feszültség, szomorúság vagy agresszió. Ha már megelőzni nem tudtuk a dolgot, néhány megoldással könnyen meg lehet menteni a helyzetet: simogassuk meg, kérjünk bocsánatot, magyarázzuk el, hogy nem akartuk bántani, hogy félreértette a dolgot. Túlbeszélni a dolgot azonban nem érdemes: az állandó és sűrű bocsánatkérések, a folyamatos “ugye nem haragszol” kérdés gyakran csak olaj a tűzre.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: