6 ok, amiért mindenki bepánikol esküvő előtt

Posted in Tabutéma

Az esküvő előtt bizony nem ritka, hogy furcsa félelem lesz úrrá szinte az utolsó pillanatban az addig felhőtlenül boldog házasulandókon. Kétségbeesetten keresik a pánik okát, nem értik, mi riasztja őket a nagy esemény küszöbén. Íme 6 gyakori ok, valószínűleg számodra sem ismeretlenek!

A nagy nap előtti izgalom a nők és a férfiak esetében is gyakori – nem is lenne természetes, ha akkora nyugalommal vonulnánk az oltár elé, mintha csak beállnánk a sorba a közértben. Bizonyos mértékű izgatottság tehát érthető; azonban az esküvő előtti pánik súlyos esetekben akár meggondolatlan cselekedetekhez is vezethet. A kellemetlen helyzetet elkerülendő, érdemes megismerkednünk a félelmet kiváltó okokkal.

1. Sok házasulandó magától az esküvőtől fél; attól, hogy egész nap rájuk szegeződik majd a figyelem. Aggódnak, hogy hiába tettek meg érte mindent, valami mégsem lesz tökéletes, elontják az eskü szövegét, vagy hasra esnek az oltár felé menet.

2. Mások amiatt aggódnak, hogy nem lesznek jó férj vagy feleség, főként, ha negatív mintát hoztak otthonról, mert a szüleik házassága sem (volt) épp ideális. Ha a szülők elváltak, vagy rendszeresen veszekedtek, esetleg még testi bántalmazás is előfordult, a házasulandók attól retteghetnek, hogy mindez velük is megtörténik majd.

3. Sok pár nem beszéli meg az esküvő előtt a fontos kérdéseket (szeretnének-e gyermeket; ha igen, mikor; hol szeretnének élni stb.), mert egyszerűen nem tudja, hogy hozza fel a témát, vagy ellenvéleményt sejt a háttérben, és nem szeretne konfliktust. A tisztázatlan kérdések aztán az esküvő napján megrémisztik őket, hiszen tudják, hogy hamarosan elkerülhetetlenül szembe kell nézniük velük.

4. A véglegesség, a visszafordíthatatlanság érzése sokakat megriaszt. A menyasszony vagy a vőlegény úgy érzi, az esküvővel az élete a sablonok szerint folytatódik tovább (gyerekek, nagyobb ház, unokák, öregkor stb.), és nem vár rá több izgalom. A pillanatokon belül lezárulandó szakasz visszanézve sokkal vonzóbbnak tűnik, az új pedig kiábrándítónak.

5. Vannak, akik attól félnek, hogy túl nagy kompromisszumot kötöttek, és nem azzal kell hamarosan oltár elé járulniuk, akit egykor megálmodtak maguknak. A stresszel teli helyzetben a partner hiányosságai nagyító alá kerülnek, és nehéz eldönteni, mi a jó döntés.

6. Sok menyasszony amiatt aggódik, hogy mivel párja ezentúl törvényesen is „hozzá lesz láncolva”, a félrelépés szinte elkerülhetetlen. Ha korábban már volt hasonló problémája a párnak, a sérülést szenvedett bizalmat nehéz újraépíteni.

A fenti félelmeinket feltétlenül osszuk meg egy bizalmasunkkal, amint először jelentkeznek; így, ha súlyos a helyzet, még marad időnk cselekedni, ha pedig nem, megnyugodni a nagy nap előtt

forrás: eletforma.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: