7 dolog, amiben a pasik mások, mint a csajok

Posted in Tabutéma

Hormonok, az agy és az evolúció a megoldás mindenre. Legalábbis a kutatók szerint.
1. Gyerekkori érzékenység
Bár a csajokat tartják a picsogóknak, a kutatók szerint a kisfiúk az igazi rinyagépek. Sokkal több érzést mutatnak ki és sokkal több érzelmi töltetű dologra reagálnak.
Ekkor megtanulják, hogy a picsogás “nem férfias” és később csak ritkán (de akkor nagyon erősen) mutatják ki érzéseiket. Ahogy viszont megemésztették, felveszik a pókerarcot.

2. Nehezebben viselik a magányt

Míg a magány mindkét nem szervezetére rossz hatással van, az idősebb férfiak még kiszolgáltatottabbak, mint a nők. A férfiak, ha idősen egyedül maradnak, inkább bezárkóznak és ez rossz hatással lesz az agyukra. Ezzel szemben, ha egy nővel együtt élnek, az jó hatással van a hormonjaikra, egészségükre és valószínűleg tovább is fognak élni, mint magányos társaik.

3. Megoldás-orientáltak
Kutatások szerint nem igaz az az állítás, hogy a nők empatikusabbak a férfiaknál. Mindkét nem empatikus, a különbség csak annyi, hogy a férfiaknál hamar bekapcsol a problémamegoldó része az agyuknak, így nem töltenek el sok időt a lelkizéssel.

4. Igen, sajnos ez van: megbámulják a nőket
A tesztoszteron a libidó hormonja is, és a srácok vérében hatszor annyi van belőle, mint a csajokéban.
Ez lehet a magyarázat arra, hogy mintha robotpilóta lenne bekapcsolva az agyukban, tudat alatt bambulják a csajokat az utcán.

5. Meg kell védeniük, ami az övék

Evolúciós szempontból is a férfi dolga volt a tűz őrzése. Éppen ezért a férfiak könnyebben lesznek agresszívak, ha veszélyben érzik azt, ami az övék.

6. Idővel érnek (tényleg)
A tesztoszteron szint lassú csökkenésével hozzák összefüggésbe a kutatók azt, hogy a férfiaknak idővel fontosabb lesz a társas kapcsolat és a család, mint a többi férfivel való versengés.

7. Apai ösztönök
Pár hónappal a baba megszületése előtt áll át a férfiak agya és készül fel arra, hogy valaki más fontosabb legyen saját maguknál. A jövendőbeli apukák ekkor egy kisebb hormonváltozáson mennek keresztül (a prolactin szintjük felmegy, a tesztoszteron pedig lecsökken) ami segíti az apai ösztönök kialakulását.

forrás: ujnemzedek.hu

 

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: