A jó párkapcsolatok 5 közös tulajdonsága

Posted in Tabutéma

Honnan tudhatom, hogy jó párkapcsolatban vagyok? Honnan tudhatom, hogy megtaláltam az igazit? Popper Pétert idézve – sehonnan, mert ilyen nincsen! Igazivá tenni kell valakit és nem csak várni rá. Rengeteg szakembert keresnek fel manapság ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel. Persze, a válasz mindenkinek más és más. Nem vagyunk egyformák, nem ugyanarra van szükségünk egy kapcsolaton belül. Mégis vannak bizonyos közös jellemzők, amit a legtöbb esetben tartalmaznak a JÓ párkapcsolatok, ahogy azt egy általunk végzett nem reprezentatív kutatás is bizonyítja. Nézzük, melyek ezek?

Őszinte és nyílt kommunikáció

A megkérdezettek legnagyobb arányban ezt emelték ki egy jó párkapcsolat legfontosabb elemeként. Nincsenek titkok, nincsenek hazugságok, nincsenek elhallgatott dolgok sem a múltról sem a jelenről. Furcsa, hogy sokan úgy vélekednek, a titkok egy bizonyos idő után kiderülnek, de ha nem is derül fény rájuk, érezhetőek lesznek a kapcsolaton belül, egyfajta kimondatlan és ismeretlen feszültségként jelentkeznek, amelyek aláássák a párkapcsolatot. Legtöbbünknek tehát az fontos, hogy mindent nyíltan és őszintén meg lehessen mondani partnerünknek. Ehhez fogadó félre van szükség, aki nem erőszakkal , sértődéssel és indulattal válaszol mondadnónkra, hanem a lehető legtöbb empátiával.

Kedvesség

A második helyen a kedvesség végzett. A megkérdezettek szerint a kedvességnek nem szabad kivesznie még évek után sem. A legpusztítóbb pedig a közönyösség. Amikor bármilyen területen közönyösséget tapasztalunk párkapcsolatunkon belül, érdemes elgondolkodni, hogy merre is visz ez az út tovább.

Nincsenek felesleges játszmák

A felesleges játszmák kimerítik a kapcsolatokat pillanatok alatt. Ha alakítanunk kell egy szerepet ahhoz, hogy a párunk odafigyeljen ránk, meghallgassa a mondandónkat, ha fel kell vennünk egy álarcot ahhoz, hogy dűlőre jussunk a kapcsolaton belül, vagy érvényesítsük magunkat, akkor szintén itt az ideje a változtatásnak.

Egy hajóban utazunk

A hosszú távú kapcsolatok titka a közös cél. Ha megvan a közös célunk, máris sokkal könnyebben megy előre a hétköznapi élet. Arra azonban nagyon oda kell figyelünk, hogy ne csak a célok kergetéséről szóljon a párkapcsolat. Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy reggeltől estig hajtanak a közös célokért és közben szépen lassan észreveszik, hogy egy idegennel élnek együtt…

A másik személyisége szent és sérthetetlen

Főként a nők esnek nagyon gyakran abba a hibába, hogy feladják karrierjüket, elképzeléseiket, álmaikat és vágyaikat a párkapcsolaton belül. Ez egy bizonyos idő után azonban nagyon komoly frusztrációkat okozhat, ami erősen rányomhatja a bélyegét a kapcsolatra. Fontos, hogy a kapcsolatunkon belül mindkettőnknek egyformán fontosak legyenek a személyes céljai, vágyai, hogy támogatva legyen mindaz, amit el akarunk érni az életben.

forrás: szabadneked.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: