A pénz a párkapcsolatban

Posted in Tabutéma

A párkapcsolatokban a pénznek meghatározó a szerepe. Amikor bőven van, a szerelem jelképének tekinthető, amikor pedig nincs, az talán “egyezkedés” a sorssal.

A párkapcsolatban vetélkedés alakulhat ki, ha a nőnek több a jövedelme, mert a férfi ilyenkor vesztesnek érezheti magát. A munkanélküliség még inkább elmélyíti a problémát. A férfi, aki elveszíti a munkáját, elveszíti a társadalmi identitását is. A családban betöltött pénzügyi szerepük megváltozásából további konfliktusok adódhatnak, bár a férfiak egyre inkább elfogadják, ha a nők többet keresnek, mint ők.

A férfiak azt üzenik a nőknek: a te ambíciód, dolgozz meg érte! A férfiak tudják, mi az az ambíció, nekik maguknak is vállalniuk kell a sajátjukat. A nők ezt nem egészen így érzik. Szerintük az álmoknak közöseknek kell lenniük. Szükségük van a társuk segítségére, védelmére. Rosszul viselik, ha sokáig védtelenül élnek.

Az a legveszélyesebb, ha a pénz a hálószobai életre is hatással van. De ha egy férfit és egy nőt erős érzelmi kötelék fűz össze, akkor képesek a kompromisszumra!

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: