Az Igazi Férfi – Minden Nő Álma

Posted in Tabutéma

Milyen az IGAZI Férfi? Sajnos csak kevesen tudják már!

Felnövő nemzedékünkkel elhitetik, hogy a macsó, a gengszter, a rosszfiú, esetleg egy romantikus vámpír…

Csoda, ha fiaink összezavarodva próbálnak keménykedni, vagy érzéketlen hódítóként lépni át a nőként teljesen félrevezetett, éjszakában botorkáló kislányokon.

Ki is mutathatná meg nekik, mi az, hogy Férfi?

Hiszen nagy többségüket az anyja nevelte, az apák maguk sincsenek tisztában férfi mivoltukkal járó adottságaikkal, lehetőségeikkel.

Szerencsére van még tiszta forrás!

Igazi Férfi

Hálás köszönet Müller Péternek a tanításért!

‎”A férfiasság eredeti, ősi értelmében áldozatra való képességet jelent.
Odaadást.
Hűséget.
Megbízhatóságot.
Szilárd alapot, amelyre építeni lehet.

A család és közösség számára védelmet. Olyan erőt, mely az önfeladásban, az áldozatban nyilvánul meg.

Az igazi férfi önakaratáról lemond, s erejét egy magasabb Akarat, egy eszmény szolgálatába állítja. Az ilyen férfiakat nevezték valaha hősöknek.
Az igazi férfi nem agresszív.
Sőt, éppen ő az, aki önmagában és a világban az agressziót legyőzi. A lovagi erény sohasem a támadás, hanem a védelem volt.

Ezen alapszik a keleti harcművészet és az ősi szamuráj hagyomány.

A harcost nem támadásra, hanem bölcs védekezésre nevelték, s feladata nem az volt, hogy önmagát, hanem hogy az igazságot, a becsületet és az igazi értékeket védje meg, akár az élete árán is. „Erős az, aki önmagát legyőzte” – mondja Konfucius.

Az agresszív, hódító, mindenkit legázoló, győzelemre törő, könyörtelen és önző férfi, aki nem az igazságot védi, hanem bosszút áll és rabol, aki a saját érdekein túl senkire sincs tekintettel, nem az igazi Férfi arca!

Ez a torzképe.

Igen, ezek lettünk, uraim: durvák, kemények, karrieristák, nemes eszmények nélkül élők. Elfelejtettük, hogy a legnagyobb férfierény a szelídség, a hűség, és az, hogy a magasabbért fel tudjuk áldozni magunkat.

Pörgünk magunk körül, mániásan rohanunk nem létező célok felé – de megbízni bennünk, főleg egy életen át, nem lehet.
A férfi szépségének lényege a nemesség. A nemesség egy benső tartásnak, egy önmagunkkal vívott győztes küzdelemnek tükröződése. Olyan férfi arcán jelenik meg, aki önmaga ura. Erőszak nincs rajta, mohóság sem tükröződik a vonásain.

Alkatilag lehet kövér vagy sovány, nem ez a lényeg, hanem egy olyan lelkület, ami belülről szépíti meg a férfit. Akkor is, ha nem szépnek született.
A nemesség nem az agresszív egónak, hanem a fensőbb rendű Énnek a jele a férfi arcán.

Ereje nem durva, hanem finom. Erélyes, de nem erőszakos. Szemében az értelem és érzelem egysége tükröződik. Ilyen arcra mondjuk, hogy korszerűtlen. Nem divat manapság.
Ez a baj. Nem a férfiuralom.

Igazi Férfi uralma alatt jó lenne élni. “

Neked mi erről a véleményed?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: