Az igazi párkapcsolat titka: szabadon hagyni

Posted in Tabutéma

A  titok egyszerű. Ha szeretsz valakit engedd szabadon! Ha visszatér hozzád, ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd.

Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre. Ha igazán szeretünk valakit, akkor engedjük neki, hogy szabad legyen. De mi is a szabadság? Akkor szabad az ember, ha szabadon hozza meg döntéseit, ha úgy él, ahogy ő akar, és nem úgy, ahogy mi akarjuk. Ha igazán szeretjük a másikat, azt nézzük, hogy neki mi a jó, és nem azt, hogy nekünk mi lenne kedvező. Ilyenkor fejezed ki, hogy tiszteled elképzeléseit és igényeit.

Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani, és meg kell szabadulni a múltbeli sérelmektől és fájdalmaktól. Ne feledd: a sértődöttség szellemileg tönkretesz, míg a megbocsátás felszabadítja lelkedben a helyet a szeretet számára. Azt már biztosan megtapasztaltad a mindennapok során, hogy a sorsodat a gondolataid, döntéseid és cselekedeteid befolyásolják.

A szeretet azt jelenti, hogy megszabadulsz félelmeidtől, előítéletedtől, ez egódtól és a fenntartásaidtól. Tehát, ha szeretetet akarsz, akkor meg kell szabadulnod a negatív érzelmeidtől. Ha magadba fojtod őket, egy érzelmi börtönt hozol létre a szívedbe, amely elzár a szeretettől.

Gondold végig a következőket!

Mik vezettek az eddig kudarccal végződött kapcsolataid bukásához?
Mi akadályoz abban, hogy elengedd a múltat, a sérelmeket, fájdalmakat?
Milyen előítéletek, félelmek élnek benned?
Adsz-e elég teret társadnak a növekedéshez, fejlődéshez?

Feladatod:
Írd össze, félelmeidet, előítéleteidet!
Írd össze, kinek és mit kell megbocsátanod!
A listát égesd el, vagy kösd egy héliummal fújt lufihoz és engedd szabadon miközben mondod: „Ma megszabadultam minden félelmemtől, a múltnak nincs hatalma felettem! Ma van az új életem kezdete!”

Ha rendbe teszed a saját belső lelki világodat, felszabadultabbnak fogod érezni magad és sokkal könnyebb lesz párodnak, szeretteidnek örömet okozni.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: