Értsd meg a férfiak nyelvét!

Posted in Tabutéma

A férfiak és a nők évezredek óta elbeszélnek egymás mellett, és arra panaszkodnak, hogy nem értik a másikat. Minek köszönhető ez? Annak, hogy a két nem eltérő nyelvet beszél? Szükséged lenne némi segítségre a férfiakkal való kommunikációban? Íme egy kis útmutató…

Azt mondd, amit gondolsz
Mi, nők hajlamosak vagyunk arra, hogy mondanivalónkat finoman árnyalva csomagoljuk be, és csak sugalljuk, mit szeretnénk. A „Mit csinálsz szombaton? Mert nekem semmi tervem sincs még.” nálunk azt jelenti, hogy: „Hé, töltsük együtt a szombatot!”, de a mindent szó szerint vevő pasik gyakran nem értik meg a lényeget.

Ne elemezd túl őt
Gyakran elfeledkezünk arról, hogy a férfiak nem olyan körülményesek, mint mi – épp ezért rengeteg időt töltünk azzal, hogy megpróbáljuk megfejteni az olyan kijelentéseik rejtett értelmét is, amit ők végtelenül egyszerűnek hittek. Ha párkapcsolati problémáitok vannak, a legjobb, ha elkezdtek őszintén beszélgetni egymással.

Győződj meg róla, hogy figyel-e?
A férfiak velünk ellentétben nem képesek egyszerre több dologra figyelni. Így ha a pároddal akkor közölsz valamit, amikor tévét néz, vezet vagy épp hancúroztok, kevés az esélye, hogy később is emlékezni fog arra, amit mondtál.

Válaszolj gyorsan
Sok nő úgy véli, ha gyorsan reagál az sms-ekre vagy telefonhívásokra, a pasi majd azt gondolja róla, hogy túlzottan is érdekelődik iránta. De gondolj csak bele: őrültség lenne elutasítani valakit, csak azért, mert kedvel téged. Ha gyorsan válaszolsz, a dolgok is gyorsabban fognak haladni. Ha a válaszod mégsem talál meleg fogadtatásra, legalább idejében megtudod, hogy nem ő a te embered.

Hívd fel
Lehet, hogy régimódinak tűnik, de sokkal hatékonyabbnak tűnik egy telefonhívás, mint a szöveges üzenet küldésével való bajlódás. A meghatározott karakterszám miatt gyakoriak lehetnek a félreértések, a fárasztó oda-vissza írogatások. Ráadásul telefonon keresztül mennyivel izgalmasabb a flörtölés is.

Beszélj a hancúrozásról
Igen, ez borzasztó kínos tud lenni! De tény, hogy akár alkalmi, akár komoly kapcsolatról van szó, a hálószobai életetek sokkal jobb lesz, ha te és a partnered megbeszélitek, mi az, ami felizgat titeket, mi az, amitől kényelmetlenül érzitek magatokat, stb.

Kéréseidet és kérdéseidet egyértelműen fogalmazd meg
Egy nő se akarja, hogy házisárkánynak tűnjön. Azonban ez a túlzott óvatosság visszafelé sülhet el. Ha a nő azt mondja élete párjának: „Úgy néz ki a konyha, mint egy szemétdomb.”, akkor az uraság valószínűleg azt fogja gondolni, ez egy szimpla megállapítás volt, nem pedig egy felkérés arra, hogy segítsen a takarításban.

Ha még ezek után sem érzed úgy, hogy tökéletesen működne kettőtök között a kommunikáció, lapozz bele néhány párkapcsolattal foglalkozó szakkönyvbe, némelyikben további tuti tippeket is kaphatsz annak érdekében, hogy pároddal ne beszéljetek el egymás mellett!

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: