Férfi hűtlenség – Ezért lépnek félre a férfiak!

Posted in Tabutéma

Amikor egy kapcsolatba belekezdünk teljes mértékben megbízunk a másik félben, hiszen anélkül nem is működhetne. Ám vannak bizonyos jelek, amiket láthatatlan receptoraink is érzékelnek. Ha félrelépésre gyanakszunk, gondolkodjunk el, vajon van-e valami oka a megcsalásra?

ferfi viszony

Nemcsak a férfiak hűtlenek, mi is elég csalfák vagyunk, ám míg mi gyakran megelégszünk egy kiadós flörttel, hisz önbizalmunkat már az is helyre billenti, a férfiak gyakrabban lépnek a tettek mezejére.

Új kalandok keresése
A félrelépések egyik leggyakoribb oka mindenképp egy alapvető emberi tulajdonságból ered, a kíváncsiságból. Fel akarjuk fedezni az újdonságot, kíváncsiak vagyunk mit rejt az ismeretlen. Ha már régóta benne vagyunk egy kapcsolatban, és nem dolgozunk azon, hogy mindig megújuljon, nem keresünk izgalmas élményeket, hanem belefásulunk, az ember könnyen megunja, és ha jön egy lehetőség, akkor gondolkodás nélkül kihasználjuk.

Pillanatnyi eltévelyedés
Mindenkiben megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon tényleg a számára megfelelő ember mellett van-e? Ilyenkor elkezdjük párunk azon vonásait felsorolni magunkban, amik nem tetszenek: nem elég művelt, nem szeret olvasni, nincs is olyan jó humora, sosem mosogat, és még a zoknikat is szanaszét hagyja. Úgyanígy, a srácokban is létezik ez a kétely, és ha a kritikus pillanatban épp olyan helyen és társaságban vannak, egy két pohár ital után lehet, hogy sokkal vonzóbbnak látják az elragadó idegent. Vele könnyű, nem vonja kérdőre, hogy miért nem vitte le a szemetet, vagy hogy miért iszik annyi sört. Aztán az egyéjszakás kaland után jön a lelkiismeret furdalás, és vagy bevallja, vagy nem. De mi van ha folytatódik?

Viszony
A kalandból könnyen komolyabb viszonnyá alakulhat a félrelépés. Úgy érzi a pasi, hogy igen, ő ezt megérdemli, és próbálja elhessegetni magától az ezzel járó bűntudatot. Sőt, ez gyakorlatilag egy iszonyatos örvény, amiből nem nagyon lehet kikászálódni. Nyilván észrevesszük mi is, hogy valami nagyon nincs rendben, gyanakvásunknak esetleg hangot is adunk, ha nem is nyílt formában, de biztos több lesz a veszekedés, a számonkérés. Ezzel a pasi csak azt igazolja magában, hogy elvégre ez a kapcsolat tényleg rossz, csak a harag van benne, tehát odamenekül ahol jó neki és kedvesek hozzá.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: