Ha leszállt a rózsaszín köd! Szerelem, de csak is ésszel!

Posted in Tabutéma

Leszállt a rózsaszín köd, és te átadod magad teljes egészében a szerelemnek. Kiegyensúlyozott, és boldog élet vár rád, ha a szíved mellett az eszedet is tudod használni. Kétségtelenül nehéznek bizonyul ez a feladat, viszont nem lehetetlen odafigyelni, és praktikákkal megőrizni a harmóniát!

-Fontos a kommunikáció!

Harriet Lerner amerikai párterapeuta azt vallja: „Ha túl sokat beszélsz, az odavezet, hogy partnered nem figyel rád többé rendesen.” Lehetőleg csak azokat a dolgokat meséld el neki, melyek tényleg fontos információkat tartalmaznak, például: „Pénteken hat órára vár minket a barátnőm vacsorára!”

Ha azonban érzelmekről van szó, pl. összevesztél a kolléganőddel, gondold végig, hogy valóban szükséged van-e a tanácsára. Ha meg akarsz szabadulni a feszültségtől és szeretnéd kicsit sajnáltatni magad, inkább hívd fel a barátnődet, ő sokkal jobban megért majd, mint a pasid.

-Ne a partnered, hanem a céljaidat kövesd!

Túl gyakran csinál külön programot a legjobb haverjaival vagy jár egyedül sportolni? Ez miért probléma? Csináld te is csajos programokat! Dolgozz inkább azon, hogy magad is boldog és elégedett légy, ahelyett hogy arról győzködnéd a barátodat, hogy a nap 24 óráját veled töltse. Ne múljon el a hiányérzet!

-Vezesd rá a hibáira, vitatkozás helyett!

Melyik pasi ne késne el a randiról legalább egyszer?! De nem folyamatosan! Változz magad is! Ezentúl te is mindig késs egy kicsit a közös találkozókról – egészen addig, amíg végre neki kell várnia rád. Ha váratlanul, a szokásosnál egy fél órával korábban kikapcsolja a tévét, és szeretne veled valamit közösen csinálni, őszintén felháborodva válaszold azt neki: „Már most? Nincs időm rád, még nem vagyok kész” – ezek után biztosan nem kell sokáig trükköznöd.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: