Hányadik randi után engedjük ágyba a pasit?

Posted in Tabutéma

Az új kapcsolatok születése minden esetben komoly izgalmakkal jár, az ismeretlen bizsergés, az új személyiség megismerése, megkedvelése, az első ölelések, az első szerelmes üzenetek, a romantikus séták, majd az első csók és az első ágyba bújás pillanata. Alig néhány évtizeddel ezelőtt a hölgyekért még szó szerint meg kellett küzdeniük a férfiaknak, ma viszont már az sem ritka, sőt mi több, inkább egyre népszerűbb, hogy az első randi után beengedjük ágyunkba az “idegent”.

Hogy ez valóban helyes dolog?

A határozott válasz erre egyértelműen az, hogy nem, de még a határozatlan is az, hogy nem feltétlen. Habár a legtöbb nő úgy vélekedik a témában, hogy ők férfit akarnak, a férfiak meg csak a hancúrt, ami részben talán igaz is, azonban akár hisszük, akár nem, a férfiak többségében is van érző, romantikus lélek, akik nem csak, hogy képesek várni legalább egy-két randit ahhoz, hogy ágyba bújjanak, hanem szeretnek is udvarolni, ajándékokkal, kedves szavakkal elárasztani az új kiszemeltet. Hiszen amennyiben azonnal megkapják amit akarnak, akkor túl gyorsan lehull a lepel mindenről, nem maradnak meglepetések későbbre, szó szerint megfosztjuk magunkat attól a lehetőségtől, hogy alaposabban is megismerjük jövendőbeli párunkat.

Mert – ha csak nem egy régi barátságból lesz szerelem – a legtöbben úgy bújnak ágyba felelőtlenül másokkal, hogy gyakran még azt sem tudják, hogy hány partnere volt korábban, netán milyen ember is ő valójában. Gondoljunk csak bele: bárki képes egy beszélgetés során, pláne néhány óra erejéig elhitetni velünk magáról, hogy gyengéd, képes romantikusan szeretni és ideális partnerünk lenne. Ha viszont nem rendelkezünk szuper-képességekkel, akkor bárkit könnyedén félreismerhetünk, és az igazság bizony a négy fal között, a takaró alatt fog kiderülni. Természetesen itt nem kell azonnal arra gondolni, hogy egy kegyetlen vagy önző férfival van dolgunk, elég ha csak nem tudunk valami olyan tulajdonságáról, minthogy boxer alsó helyett fecske alsóban jár. Apróság, de talán azonnal lelohasztja a kedélyeket, rányomva ezzel a bélyeget az első lepedőgyűrésre, holott amennyiben jobban ismerjük, talán nagyobb merszünk van emiatt kinevetni, vagy beszélni vele, amitől máris oldott lesz a hangulat.

Hányadik randi után engedjük ágyba a pasit?
Hogy válaszoljunk a cikk címében feltett kérdésre, a kutatások azt mutatják, hogy legalább két randit, de mindenképpen legalább két hetet kell várnunk arra, hogy beengedjük ágyunkba a férfit, akit kiszemeltünk magunknak. Ennyi idő, és két találkozás ugyanis már elég ahhoz, hogy kitudódjanak esetleges rossz tulajdonságai, és bár ez még mindig nem biztos recept, de a legtöbb nő úgy vélekedik, hogy szereti előbb alaposabban is megismerni a másikat, és amennyiben azt akarjuk, hogy jó legyen már az első hancúr is, fontos hogy meg is ismerjük a másikat.

Természetesen a témában rengeteg az eltérő vélemény, ami a korosztályok változásának tudható be. Egy reprezentatív felmérésből például kiderült, hogy a fiatalabb lányok már az első randin, tulajdonképpen vakon megnyitják a kapukat a kiszemelt férfi számára, nem úgy az idősebbek – 30-on felüli korosztály – akik legalább 2 randit megvárnak ahhoz, hogy történjen valami. Érdekesség, hogy bár a fiatalok és az idősebb nők véleménye merőben különbözik egymásétól a témában, abban mégis egyetértenek, hogy a legtöbb esetben mégis élnek a pillanatnak, így nincs konkrét stratégiájuk arra, hogy mikor is bújjanak ágyba új kedvesükkel a megismerkedés után.

foráás: noihirek.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: