Korkülönbség egy párkapcsolatban – mikor lépi túl a határt?

Posted in Tabutéma

Azt mondják, a szerelemben nincsenek előítéletek, nincs korhatár és nem kellenek hozzá se szavak, se magyarázatok. A szív és a kémia mindennek a titka, ugyanis a szerelem a szívvel mérhető, a kémiából eredő vonzalom pedig lehetővé teszi a pillantások találkozásából kialakuló kapcsolatot.

A kezdeti fázisban minden tökéletes. A dolgok önmaguktól működnek, a „pillangók a gyomrodban” felvidítják a hangulatod, felhőtlenné és gondmentessé téve a napod. Viszont, a rózsaszín fátyol egyszer lehull, ekkor pedig következnek a kérdések, és farkasszemet kell nézned a valósággal: „Nem vagyunk-e túl különbözőek?”, „Mikor válik gonddá a korkülönbség?”, „Számít ez egyáltalán?” – tűnődhetsz magadban.

Általában az első bizonytalankodó gondolatok az első összeszólalkozások, veszekedések után jelentkeznek egy kapcsolatban. A beszélgetések gyakran zátonyra futhatnak, ha a nézetek különböznek egymástól. Ő, idősebb lévén, tapasztalt és felnőtt, igyekszik rádtukmálni a véleményét, mivel úgy érzi, a kora neki ezt megengedi veled szemben. Úgy tekint rád ezekben a helyzetekben, mint egy gyerekre, akinek még tanulnia kell, akinek még fel kell nőnie, ezért részesíti előnyben az ő komplexebb életfelfogását. De vajon tényleg így van ez?

Legtöbbször, és főként a férfiak esetében, az életkor nem jár együtt a felnőttséggel. Hisz van olyan férfi, aki 30 és akár 50 évesen is retteg még a felelősségvállalástól. Azonban, „amely kutya ugat, nem harap” alapon, általában azok a férfiak a gyengék, akik magasabbrendűnek éreztetik magukat, akik azt szeretnék, hogy az övéké legyen az utolsó szó, akik örökké a saját nézőpontjukat érvényesítenék!

Így, azt mondhatjuk, a felnőttség nem fejezhető ki számjegyekben. Vagyis az életkornak nincs jelentősége. Akkor jöhet szóba a különbözőség mint akadály, amikor a másik fél diktálni próbál, és rugalmatlan, makacs.

De ha a szerelem és a kölcsönös tisztelet megmarad, és ha a hasonlóságok nagyobb hangsúlyt kapnak a különbségeknél, boldog és sikeres kapcsolatról beszélhetünk. Egy idősebb férfi pontosan tudja, mivel veheti le a lábáról a nála fiatalabb hölgyet. Tudja, hogyan kell beszélnie, viselkednie, védelmez és figyelmes.

Ugyanakkor a személyiség, a műveltség is sokat nyom egy kapcsolatban. Az erős kommunikáció, a kellő motiváció és nem utolsó sorban a közös célok azok a „kötelező hozzávalók”, melyek egy sikeres és örömteli kapcsolat fenntartói.

forrás: twice.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: