Legjobb párterápia a közös kádfürdőzés

Posted in Tabutéma

A párterápia legegyszerűbb, legolcsóbb, de ugyanakkor egyik leghatékonyabb módja a rendszeres közös kádfürdőzés – állapította meg egy németországi, közvélemény-kutatással foglalkozó intézet aktuális tanulmányában.

A válások több mint kétharmada a párkapcsolattal való általános elégedetlenség miatt következik be. A megoldásra azonban egy rendkívül egyszerű és kézenfekvő eszköz áll rendelkezésünkre: a partnerek egymástól való eltávolodása a gyakori közös fürdőzésekkel megelőzhető lenne – írják a tanulmány szerzői.

Mindazok példája, akik gyakorítják az ilyen alkalmak számát, igazolja a közös fürdő kapcsolaterősítő hatását. Az ő esetükben nem csak a bizalom erősebb formája alakulhat ki, hanem az testi vágy is erősödhet. A közös kádfürdő egyértelműen pozitív hatással van a párkapcsolatra.

A szokás és egyben hatékony módszer nem számít igazán elterjedtnek: a felmérés szerint a párok mintegy egynegyede alkalmazza ezt rendszeresen. Náluk csak azok vannak kevesebben (a nők 16, a férfiak 11 százaléka), akik közös zuhanyzást szeretnének kedvesükkel. Számukra a zuhanyzás során a hatékonyság a lényeg: minél rövidebb idő alatt túlesni a szimplán higiéniai jelentőségű procedúrán.

A hideg zuhany hívei között – érthető módon – vannak a legtöbben azok, akiknek egyáltalán nem fűlik a foguk a közös, hosszan elnyúló zuhanyzáshoz.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: