Mennyi szabadság kell egy párkapcsolatban?

Posted in Tabutéma

Nem szabad elfelejtened, hogy – habár összetartoztok – partnerednek is igénye lehet az egyedüllétre, vagy arra, hogy a barátaival kikapcsolódjon, s nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolnod, ha kimenőt kér estére!

Mennyi szabadság kell egy párkapcsolatban? Nem szabad elfelejtened, hogy – habár összetartoztok – partnerednek is igénye lehet az egyedüllétre, vagy arra, hogy a barátaival kikapcsolódjon, s nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolnod, ha kimenőt kér estére! Hidd el, amint a férfi megkapja hőn áhított szabadságát, már nem is lesz olyan érdekes számára. Ha viszont hisztizel, számon kérsz, kutakodsz az e-mailjei között, csak azt éred el, hogy fel is út le is út zátonyra fut a viszonyotok.

Természetes, hogy a párkapcsolatban van bennünk önzés – mondja egy pszichológus – félünk, hogy amit egyszer már megszereztünk, azt elveszíthetjük. De nem szabad elfelejtenünk, hogy minél jobban próbálunk magunkhoz kötni valakit, az annál jobban menni akar… Egy felmérés a nők véleményét tudakolta, amely talán hasznos információkkal szolgál mindkét nem tagjainak.

A megkérdezett nők

– 77 százaléka szeretne több időt fordítani a hobbijára.

– 63 százaléka szeretne többször egyedül dönteni, és nem akar mindent megbeszélni a partnerével.

– 61 százaléka szerint minden kapcsolatban szükség van egy kis flörtre – de valaki mással.

– 38 százalék fontosnak tartja, hogy néha a barátja nélkül is csináljon valamit. Például elmenjen vacsorázni a barátnőjével.

– 35 százalék szeretne úgy öltözködni, ahogy neki tetszik, nem úgy, ahogy a férfi elvárja.

– 23 százalék a távolban keresi a szabadságot, s ezért néha-néha szeretne egyedül elutazni.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: