Mennyit számít a szerelemben a korkülönbség?

Posted in Tabutéma

A párválasztás igen sok mindentől függ. Sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbb dolguk van, amennyiben nem a saját korosztályukból választanak párt maguknak. Ez azonban a kívülállók számára nem teljesen természetes dolog. Sok esetben olyan párkapcsolatok is tökéletesen működnek, amelyben a párok között akár több tíz év korkülönbség is van.

Sokan úgy vélik, hogy egy idősebb hölgy választása anyakomplexust tartogat magának, vagy éppen a fiatalabb hölgyek a rejtett apakomplexusukat szeretnék leplezni. Általában semmi hasonló probléma nem áll ilyenkor a háttérben, csupán az emberek csak a szívükre hallgatnak. Mégis megbotránkoztatják a közvéleményt, amikor mondjuk egy 50-es éveiben járó hölgy egy 25 év körüli sráccal jelenik meg az utcán. Pedig a mai világban ez már teljes egészében elfogadott dolog.

Az ilyen korkülönbséggel is jól működő párkapcsolatot bebizonyították az embereknek azt, hogy nem a kor az, ami meghatározza egy pár életében a tökéletes párkapcsolat titkát, vagy éppen azt, hogy hosszú távon együtt maradnak-e. Általában a párkeresés során, amikor megtaláljuk a számunkra legszimpatikusabb párt, már az első találkozásnál tudjuk azt, hogy ő az igaz, vagy hogy nem az. Ilyenkor nem számít a kor, vagy éppen az, hogy a másik pontosan hol lakik.

Amikor a szerelem kialakul, nincsenek határok, nincsenek akadályok. Ezért érdemes folyamatosan nyitott szemmel járni, hiszen pont akkor találhat ránk az igaz szerelem, amikor nem is számítunk rá. Amikor pedig megtaláltuk a nagy ő-t, ne foglalkozzunk mások véleményével, csupán azzal, hogy mi magunk jól érezzük magunkat, valamint, hogy az igaz szerelmet tudjuk megbecsülni és megtartani.

Ha ezeket az apró, de mégis fontos dolgokat megfogadjuk, nem fogjuk rosszul érezni magunkat némi korkülönbség esetén, valamint a barátaink is hamar elfogadják majd a döntésünket. Azonban az ilyen párkapcsolatokban fontos, hogy mind a ketten alkalmazkodjatok a másikhoz, hiszen előfordulhat, hogy más korosztályba tartoznak a barátaitok, ennél fogva más az érdeklődési körük is. De némi alkalmazkodással ez a probléma is könnyedén megoldható.

forrás: love.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: