Miben másak a „rosszfiúk”? Miben rejlik a vonzerejük?

Posted in Tabutéma

A jóképű macsók megszokták, hogy népszerűek, és ezáltal magabiztosak. Ők nem fognak szeretetért kuncsorogni senkinek, és tudatában vannak, hogy a legjobb nők között válogathatnak. A magabiztosság pedig imponál a nőnek. Nem azért választják tehát a rosszfiúkat, mert rosszfiúk, hiszen ki akarna magának szándékosan egy csapodár, beképzelt fickót, aki nem tiszteli a női nemet?

A nőket a magabiztosság, és az önbizalom vonzza, és az a kihívás, hogy megszerezzék azt a férfit, aki után megannyi nő epekedik. Ők akarnak lenni a „győztesek”, ami növeli az önbizalmukat.

Egy férfinak – legyen bármilyen szerelmes – soha nem szabad csúszni-mászni egy nő előtt, vagy a szerelméért esedezni., vagy bizonygatni a saját ragaszkodását, mert ez a nőben olyan érzéseket kelt, hogy a férfi nem bízik önmagában, alacsony az önértékelése, tehát potenciálisan nem támaszkodhat rá, mint férfira.

Amikor egy férfi a saját pozitív tulajdonságait kezdi ecsetelni, szintén önbizalomhiányról tanúskodik. A hencegőnek tehát nem túltengő önbizalma van, hanem túlzott kisebbrendűségi érzése, mivel mástól várja az elismerést, a mások véleménye, megerősítése révén tudja önbecsülését táplálgatni.

Ha valaki már partnerkapcsolatban él, igen nehéz lenne elölről kezdeni a hódítást. Viszont mindig vannak olyan praktikák, amivel fel tudjuk csigázni párunk érdeklődését. Nem kell hozzá más, csak egy kis találékonyság, és pszichológiai érzék. Ha mindig is figyeltünk a párunkra, ez nem lesz nehéz.

Azt szeretem, amit te!

– Kicsim, mit csináljunk ma?
– Nekem mindegy, azt, amit te szeretnél!
– És mi legyen az ebéd?
– Amit te szeretnél, drága!
– Nézd a tévét nyugodtan, én olvasgatok addig egy kicsit.
– Jaj neem, nem olyan fontos, nem nézem! Csináljunk olyat, amit te szeretnél!

Első olvasásra talán úgy tűnik, hogy ez a „jófiú” ideális partner. Mindig és mindenben a nő igényéhez igazodik, gyakorlatilag mindig az van, amit a nő akar. Hosszabb távon azonban ez a viselkedés szintén azt a benyomást keltheti, hogy az illető férfi határozatlan, nem mer konfrontálódni, alárendeli magát, és nincs önálló akarata.

Ezt a helyzetet a nők eleinte kedvelik, majd egyre terhesebbé válik számukra, mivel minden dologban nekik kell dönteni, és felvállalni a döntéssel járó felelősséget. Akaratukon kívül nekik kell viselni a nadrágot, és lassanként kezdik úgy érezni, hogy egy gondoskodásra szoruló kisfiúhoz kötötték az életüket, egy Bólogató Jánoshoz, aki nem meri vállalni a felelősséget a döntéseiért.

A „rosszfiúkkal” sem jobb a helyzet, mert ők épp a fordítottját produkálják: mindig az ő akaratuk kell, hogy érvényesüljön, és a legkevésbé sem számít az, hogy a mellette lévő nő valójában mit szeretne, mire van szüksége. Ebben a helyzetben az arany középút az egészséges. Annyi határozottságot kell tanúsítania a férfinak, ami még nem sérti a nő személyes szabadságához való jogát. De ha választani kell, a nőknek még mindig inkább a határozott férfi jön be a határozatlannal szemben, még akkor is, ha sokszor meg kell alkudniuk, és feladni a saját elképzeléseiket, vágyaikat.

A nő az alárendelő magatartást pipogyaságnak értelmezi, és értetlenül áll azelőtt, hogy egy férfi miért nem képes határozott véleményt nyilvánítani.

A nő legfőbb igénye a férfival szemben, hogy támaszkodhasson rá érzelmileg, védelmezze, kiálljon érte, és ha kell, határozottan lépjen fel kellemetlen szituációkban. A „drágám, rendeld már meg te a pizzát”, „Hívj már te taxit!”, vagy „Te kérdezd meg merre kell menni! Na, ott jön valaki…kérdezd csak meg!”, és ehhez hasonló kijelentések azt erősítik meg a nőben, hogy a párjára soha nem lehet támaszkodni, mitöbb, még anyáskodni is kell mellette.

A gyámoltalan férfiak felébresztik a nőben az anyaság reflexét, és egy idő után akaratlanul is úgy fogják kezelni a férfit, mint egy nagy gyereket. Idővel nem csak a cselekedetek szintjén kezd el anyáskodni, de az érzelmeiben, sőt a hancúrozás terén is változás következik be. Már nem a férfit látja, akihez hozzákötötte az életét, hanem egy gondoskodást igénylő kisfiút, aki helyett mindig neki kell intézkedni, és eldönteni helyette, hogy neki mi a jó, és mi nem. És ugyebár ki akar a fiával összebújni?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: