Miért a 40-es nők a legjobbak?!

Posted in Tabutéma

„A kutatásunk egyértelműen bizonyítja, hogy a negyvenes, házas nőknek van a legjobb hálószobai életük. Épp ezért szomorú, hogy tíz nő közül nyolc azt gondolja, hogy a társadalom és különösen a fiatalok nem viszonyulnak pozitívan az idősebb nőkhöz.” – nyilatkozta annak a kutatásnak az egyik részvevője, mely bebizonyította, hogy az igazi élet negyven felett kezdődik, legalábbis ha hancúrozásról van szó.

A kétezer nő részvételével végzett kutatás legfontosabb eredménye, hogy a nők a negyvenes éveikben jobbak az ágyban, mint életük bármely más szakaszában. Sőt, nemcsak hogy jobbak, de ekkor okozza a legnagyobb örömet a lepedőgyűrés. De lássuk a konkrét adatokat, amik igencsak tanulságosak.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a negyvenes nők jobban elfogadják a testüket, kevésbé aggódnak, ha valamelyik idomuk nem teljesen tökéletes, épp ezért magabiztosabbak és felszabadultabbak az ágyban. Nemcsak hogy a testük miatt nem aggódnak, hanem úgy általában véve kevesebbet stresszelnek, ami szintén garancia arra, hogy a hálószobai huncutkodás kötetlenebb keretek között zajlik. A kutatásban részt vevők 80 százaléka arról számolt be, hogy sokkal izgalmasabb a hálószobai élete, mint huszonéves korában volt, 60 százalékuk pedig magabiztosabbnak tartja magát, mint korábbi életszakaszaiban.

A magabiztosság és felszabadultság oka a szakértők szerint az lehet, hogy ekkor már elegendő tapasztalattal rendelkeznek a nők. Tudják, hogy mit akarnak a partnerüktől és nem félnek hangot adni vágyaiknak. Ezt támasztja alá az az eredmény is, hogy a megkérdezett nők 68 százaléka teljesen tisztában van azzal, hogy mi okozza számára a legnagyobb örömet az ágyban, 50 százalékuk pedig akkor sem jön zavarba, ha kérdeznie kell ilyen témában, így az önművelés is komoly szerepet kap.

Úgy tűnik, a tapasztalatok és a felszabadultabb hozzáállás a csúcs elérésére is pozitív hatással van, ugyanis a kutatásban részt vevő nőknek mindössze 7 százaléka számolt be arról, hogy színleli, hogy jó volt. Összehasonlításképpen: ez az arány a 30 év alatti korosztályban 20 százalék. És ha már a korosztályoknál tartunk: a negyvenes nőknek átlagosan öt hancúr partnerük volt addigi életükben, míg a harmincasoknak kilenc.

A kutatás megcáfolni látszik azt a hiedelmet, hogy a házasság nem tesz jót a vágyaknak, ugyanis a megkérdezettek 58 százaléka számolt be arról, hogy élete legjobb hancúrozását férjével élte át, és mindössze 5 százalékuk vallotta be, hogy ez az élmény bizony egy házasságon kívüli viszonyhoz kötődik. És ha már szóba került a félrelépés: a nők 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy egy hosszú távú kapcsolat elképzelhetetlen hűség nélkül, ennek ellenére egynegyedük arról számolt be, hogy volt már házasságon kívüli viszonya. Ez azért is elgondolkodtató, mert a házas férfiaknak mindössze 18 százaléka bonyolódott ilyen afférba – legalábbis ennyien vallják be.

Mindezek fényében igazat kell adnunk annak a negyvenes hölgynek, aki így kommentálta a kutatás eredményeit: „Az igazi kaland akkor kezdődik, amikor a gyerekek már nagyobbak vagy kirepültek a szülői házból. A nők ebben az életszakaszban már jobban elfogadják a testüket és van elegendő tapasztalatuk, hogy jobban élvezzék a lepedőgyűrést, mint korábban bármikor.”

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: