Miért annyira fontos a testi érintés egy kapcsolatban?

Posted in Tabutéma

Valószínűleg neked is feltűnt, hogy nem vagyunk egyformák, különösen ami a nőket és a férfiakat illeti. Más a gondolat- és érzelmi világunk, másak az igényeink és elvárásaink a párunk felé. Ha már több kapcsolatod is volt, akkor biztosan azt is észre vetted, hogy ugyanazok a kedvességek, közeledések nem mindenkinél jönnek be egyformán.

Ez azért van, mert mindenkinek más-más a szeretetnyelve. Lassan elérkeztünk mi is az utolsóhoz, a testi érintés szeretnyelvéhez. Hasznos lehet, ha kapcsolatban élsz, vagy keresed az igazit, ha teszteled magad, hogy te melyik csoportba tartozol, és ha van a szívednek választottja, akkor kifejezetten a javatokra válik, ha őt is be tudod azonosítani, és a későbbiekben ennek megfelelően közeledsz hozzá. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki csak egy nyelvet beszél, a legtöbben minden nyelven értünk egy kicsit, de van egy fő szeretetnyelv, ami által a leginkább megértjük társunk érzéseit.

A testi érintés rendkívül fontos szerepet játszik egy kapcsolatban. A kézfogás, csók, ölelés, vagy akár épp egy vonzó érintés- mind a szeretetünk kifejezésének eszköze, főleg ha a párunknak éppen ez a legfontosabb szeretetnyelve. Érintésünkkel sok mindent kifejezhetünk: indulatokat, haragot, sértettséget, vagy éppen szeretetet. A kapcsolatokban számos módon megnyilvánulhat a szeretetet kifejező érintés. Mivel a test minden részén vannak idegvégződések, a gyengéd érintések a test bármely részén szeretetet közvetítenek. Persze ez nem az jelenti, hogy minden érintés egyformán hat. Vannak, akik nem szeretik, ha a fejüket simogatják, vagy a hajukhoz érnek, de felfedezheted, hogy melyik az a pont, ahol a társad számára kellemesen hat az érintésed.

Ezelőtt ötven évvel egész más volt az elfogadott a társadalomban, az érintéseket illetően. Még a házastársak között is másak voltak a szabályok. Egyes helyeken még a gyerekek előtt sem volt szabad puszit nyomni egymás arcára, vagy átkarolni egymást. Nem is olyan rég nem jártak az emberek kézen fogva az utcán, és végképp nem ölelgették egymást nyilvános helyeken. Úgy gondoljuk, hogy bár ma már nem ítélkezünk olyan hamar, és sok mindent megszokott a szemünk, mégis vannak a jó ízlésnek ma is határai. Például nem illik egy forgalmas, nyilvános helyen mindenféle huncut dolgokat művelni, hiszen nem mindenki kíváncsi a magán életünkre. De megfelelő helyen, az oda beillő dolgokat bátran lehet gyakorolni.

Vannak az érintésnek olyan formái, amik teljes figyelmet igényelnek, mint például egy ügyes kis hátmasszázs, vagy egy meghitt csók, de vannak olyanok is, amik csak amolyan futólagosak. Például amikor rátesszük a vállára a kezünket, amíg kitöltjük az innivalót, vagy hozzásimulunk egy pillanatra, ha keresztezzük egymás útját, stb. Ha a társad a testi érintés nyelvét beszéli a legfolyékonyabban, akkor figyelj oda arra, hogy az utcán mindig fogd meg a kezét. Mikor hazaérkezel, mindig csókkal köszöntsd. Különösen, ha nehéz napja van, vagy talán válságos időszakon megy át, többször öleld át, fizikailag is éreztesd vele szeretetedet és támogatásodat, így könnyebben átvészeli a nehéz napokat.

Ha a kapcsolatotok már eléggé megromlott, azt kérdezheted, hogyan ölelgesd és puszilgasd, miközben annyi fájdalmat okozott neked? Vagy talán épp te voltál az, aki egy indulatos pillanatodban mindenfélét a fejéhez vágtál. Békülnél már ugyan, de feszült a helyzet. A válasz egyszerű: a szeretet választható. Párunk szeretetszükségletének betöltése olyan döntés, amit nap, mint nap meg kell hoznunk. Lehet, hogy nem old meg mindent, de olyan légkört teremt, amelyben megoldást kereshetünk a problémákra. A szeretet nem holmi érzelem, ami folyton játszadozik velünk, hol érezzük, hol nem. A szeretet döntés.

forrás: delina.hu


 

Legolvasottabb ajánlott cikkeink a szobeszed.com -on:

Hogyan ölel át a párod? Ezt árulja el érzéseiről!

Mitől lesz boldog egy nő?

Mennyi szabadság kell egy párkapcsolatban?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: