Miért jó a reggeli hancúrozás?

Posted in Tabutéma

Szögezzük le már az elején, hogy a címben feltett kérdés nem arra vonatkozik, jó-e, mert ez tény. A reggeli hancúrozás jó. Annyira jó, hogy egyszerűen nevetséges mindenféle kifogásokat keresni mellette és ellene egyaránt. Mi most mégis megtesszük. Aki nem hiszi, hogy igazunk van, járjon utána! Lépjen a tettek mezejére és próbálja ki a gyakorlatban, hogy tényleg jó-e.

Az az igazság, hogy az összebújásnak mindig jónak kellene lennie, napszaktól függetlenül. És azt a gondolatot is rendkívül támogatjuk, hogy az olyan kibúvók, mint a reggeli kábaság meg fáradtság, a rossz hangulat vagy a rengeteg teendő, teljesen értelmetlenek. Értelmetlenek, mivel szinte kivétel nélkül mindegyiken segíthet egy kis összebújás. Tudományosan bizonyított, íme!

A reggeli hancúr bearanyozza az ember napját. Jó kedvre derít, hiszen köztudott, hogy boldogsághormonok tömkelegét szabadítja agyunkra. Ennél fogva azonnal elmulasztja a kábaságot és rossz hangulatot, feltölt energiával és megszünteti az ólmos fáradtság érzését is. Nem hisztek nekem? Nem is kell, nem én találtam ki! Amerikai kutatók – minő meglepő – vizsgálódtak kicsit a témában, és nyugodtan mondhatom, nagyszerű eredményekre jutottak. Például, hogy azok a felnőttek, akik lepedőgyűréssel kezdik a napot, nemcsak jókedvűek az ezt követő órákban, de ráadásul még az immunrendszerük is ellenállóbb lesz. Nehezebben betegednek le, ellenállóbbak a hideggel szemben és szervezetük sikerrel harcol az influenza ellen is.

Ráadásul Dr. Herbenick, a kutatás vezetője azt is elárulta, hogy a reggelt összebújással indító pároknál ennek nem csak belső, de külső jelei is jelentkeznek. Szebb és erősebb lesz a bőrük és hajuk is, ugyanis a boldogsághormonok és az immunrendszert segítő vegyületeket kezd el a szervezet nagy mennyiségben termelni, ez pedig megváltoztatja, feljavítja a bőr és a haj textúráját.

Jó kedv, egészség, szép haj és bőr? Akinek ez nem elég érv, az vessen magára. Aki pedig egyetért, az akár be is vetheti az imént tárgyaltakat.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: