Miért jó a reggeli hancúrozás?

Posted in Tabutéma

Szögezzük le már az elején, hogy a címben feltett kérdés nem arra vonatkozik, jó-e, mert ez tény. A reggeli hancúrozás jó. Annyira jó, hogy egyszerűen nevetséges mindenféle kifogásokat keresni mellette és ellene egyaránt. Mi most mégis megtesszük. Aki nem hiszi, hogy igazunk van, járjon utána! Lépjen a tettek mezejére és próbálja ki a gyakorlatban, hogy tényleg jó-e.

huncutrandi.hu

Az az igazság, hogy az összebújásnak mindig jónak kellene lennie, napszaktól függetlenül. És azt a gondolatot is rendkívül támogatjuk, hogy az olyan kibúvók, mint a reggeli kábaság meg fáradtság, a rossz hangulat vagy a rengeteg teendő, teljesen értelmetlenek. Értelmetlenek, mivel szinte kivétel nélkül mindegyiken segíthet egy kis összebújás. Tudományosan bizonyított, íme!

A reggeli hancúr bearanyozza az ember napját. Jó kedvre derít, hiszen köztudott, hogy boldogsághormonok tömkelegét szabadítja agyunkra. Ennél fogva azonnal elmulasztja a kábaságot és rossz hangulatot, feltölt energiával és megszünteti az ólmos fáradtság érzését is. Nem hisztek nekem? Nem is kell, nem én találtam ki! Amerikai kutatók – minő meglepő – vizsgálódtak kicsit a témában, és nyugodtan mondhatom, nagyszerű eredményekre jutottak. Például, hogy azok a felnőttek, akik lepedőgyűréssel kezdik a napot, nemcsak jókedvűek az ezt követő órákban, de ráadásul még az immunrendszerük is ellenállóbb lesz. Nehezebben betegednek le, ellenállóbbak a hideggel szemben és szervezetük sikerrel harcol az influenza ellen is.

huncutrandi.hu

Ráadásul Dr. Herbenick, a kutatás vezetője azt is elárulta, hogy a reggelt összebújással indító pároknál ennek nem csak belső, de külső jelei is jelentkeznek. Szebb és erősebb lesz a bőrük és hajuk is, ugyanis a boldogsághormonok és az immunrendszert segítő vegyületeket kezd el a szervezet nagy mennyiségben termelni, ez pedig megváltoztatja, feljavítja a bőr és a haj textúráját.

Jó kedv, egészség, szép haj és bőr? Akinek ez nem elég érv, az vessen magára. Aki pedig egyetért, az akár be is vetheti az imént tárgyaltakat.

huncutrandi.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!