Miért jobbak a 30 feletti párkapcsolatok?

Posted in Tabutéma

Az élet egyik mozgatórugója a férfiak és nők közötti párkapcsolatok, amik tinédzser kortól jelen vannak életünkben. Belekavarodhatunk  pár kalandba és komolyabb kapcsolatokba egyaránt. Barátaink körében is megfigyelhetjük kívülállóként mások párkapcsolatát. Fiatal korunkban kezd el komolyabban foglalkoztatni a téma, de minél idősebbek leszünk annál jobban tudjuk, tapasztaljuk kire, milyen küllemű és felfogású társra lenne szükségünk. Vannak, akik végig élik a fiatal korukat és sokakkal megismerkednek, de ugyancsak előfordul bár ritkább esetben, hogy a fiatalkori szerelemből házasság lesz.

20-as éveinkben tele vagyunk energiával, isszuk az élet minden újdonságát. Bulikról, partykra járunk, mámoros állapotban ismerkedünk, habzsolva éljük az életünket, miközben egyre több tapasztalatot gyűjtünk. A rövid vagy hosszútávú párkapcsolatok végig kísérik az életünket. Minden eltelt év után egyre nagyobb tapasztalattal és ember ismerettel haladunk tovább a 30 felé közeledve. Itt általában két irányban folytatódik a történet.

Van, aki lehiggad és átgondolja az eddigi éveit, majd komolyabban veszi a párkapcsolat és a felelősség kérdését, bevillan a de gyorsan elment ez a 30 év témakör. Ha még szingli, akkor el kezdi keresni az ideális partnert avagy éli az életét és a szerencsére bízza kit fúj mellé a sors. Ha a 30as éveinél már párkapcsolatban van, valószínű átgondolja, hogy tényleg ő az igazi vagy valami nem stimmel és kihátráláson töri a fejét. Ha a párkapcsolat eleve tökéletes, akkor a közös jövőkép kidolgozása kerülhet terítékre.

A másik típus, aki 30 éves korában is fiatalnak érzi magát és igényt tart a bulikára, de diszkók és rock kocsmák helyett a kerti grillpartyk, házibulik, vidéki közös kiruccanások formájában. Az iszogatás és a baráti társaság van előtérben. A párkapcsolat ilyen esetben is eléggé kalandos lehet, de a kísértések száma is magasabb. A fiatalos bulizós életviszony mellett a párkapcsolat vagy tartós marad vagy nem. Akinél nem vált át az óra a 30as éveinél annak, majd később jön el a megkomolyodási időszak. Előbb utóbb terítékre kerül a komoly párkapcsolat kérdése.

Egy komoly párkapcsolatban fontossá válik a nyugalom, a békesség a közös otthon és a család. Az idilli kép, amit mindenki elképzel magának. Ha a dolgok jól alakultak, akkor meg is találta a számára megfelelő párt és kezdődhet a nagybetűs közös élet. Fontos, hogy ilyenkor legyen valamiféle összhang közöttük, amit úgy a legkönnyebb elérni, ha mindig a párunkat tesszük előtérbe. Neki könnyítsük meg az életét és engedjük neki teret. Ez akkor működőképes, ha mindkét fél a másikat helyezi előtérbe. Úgy fogja fel a párkapcsolatot, hogy mi az amivel párjának örömet okozhat és nem úgy, hogy én mit akarok a párkapcsolattól. Adni és kapni egy kapcsolatban nagyon fontos. Ha a másikkal kedves vagy és a kedvére teszel, beszélgetsz vele és jókat nevettek egymással, az nagyon sokat tud segíteni a párkapcsolat minőségén.

30 felett több lehet az otthon melegében üldögélés a kanapén egy esti film vagy sorozat mellett. Hétvégén család látogatások, kerti grillezések. Már nem annyira lesz fontos, hogy bulikba járjunk és támolyogjunk haza hajnalban kitudja honnan. A családiasabb légkör kerül előtérbe, barátokkal vagy családtagokkal töltjük inkább az időnket. Ilyenkorra már kiderül kikre számíthatunk és kiknek a társaságát kedveljük inkább. A több százas, ezres létszámú bulik átszellemülnek barátiasabb szűkebb körökre. Fontossá válik a bizalom és a közös érdeklődés.

Minden korszakunknak megvan a maga szépsége, de az idő telik és minden bizonnyal 30 felett komolyodni is fog az életfelfogásunk. Változó világban élünk, mi is változunk, mások is változnak. Magunknak kell eldönteni, hogy mikortól vesszük komolyabban az életet, ami lehet 30 vagy akár 40-50 éves korunkban is. Néhányunknál a komolyság sosem érkezik meg vagy csak részletekben. Mindenki magának dönti el mi fontos neki az életben és azt mikortól veszi komolyan. Ha igazán komoly partnert keresünk lehetőleg hosszútávra, akkor célszerű a 30as korosztály között keresgélni.  Érdemes viszont figyelni a jelekre, hogy a kiszemelt partnerünk megérett e már a komoly kapcsolatra avagy még javában éli a fiatalságát. Persze a szerelem néha/sokszor vak és megjelenik a rózsaszín köd és a mérlegelési képességeink felborulnak. Ilyen esetben vagy sodródsz vele, hátha jól alakul vagy kisétálsz. Minden rajtad múlik, élj úgy ahogy neked jó, de mindeközben figyelj oda partneredre és kedveskedj neki amikor csak tudsz. Meg fogja hálálni előbb utóbb, lehet többször is mint gondolnád.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: