Miért mennek el olyan nehezen a nők? Önzés és önzetlenség a hancúrozásban

Posted in Tabutéma

Marci cinkosan kacsint, miután elsüti legkedvesebb „kérdezz-felelek” poénját: „Miért mennek el olyan nehezen a nők??? – a többiek kérdőn tekintenek rá. „Kit érdekel!” Érdemes azonban a dolgok hátterébe is belekukkantani, lehet, hogy a megoldás nem is annyira nehéz mint gondolnánk.

Na és a definíció?

Az önzés fogalmát egyre többen ismerik és ismerik fel. Azt a viselkedést nevezik így, amikor csak a saját magunkkal törődünk hancúr közben, és nem gondolunk arra, hogy partnerünknek is örömet szerezzünk. A csúcs elérésének képességében nagy különbség van férfi és nő között, így nem meglepő, hogy az önzés elsősorban az egyik nem „bűne” – ebből következően pedig a másik nem hatalmas problémája.

Hát persze, hogy a férfiak

Könnyű a pasiknak, csak egy kis pszichés és mechanikus ingerlés, és máris a csúcson vannak. Mi azonban nem érjük be ennyivel. Ha nincs meg a megfelelő hangulat és a kellő érzelmi biztonság, sokszor esély sincs arra, hogy feltüzelt állapotba kerüljünk. És mivel a férfiak többsége nem is vesz erről tudomást, máris eljutottunk a hancúr önzéshez.

In medias res

Mivel az „átlag férfit” igen könnyű felcsigázni, gyakran már akkor a dolgok közepébe vág, amikor mi még csak a ráhangolódás fázisánál tartunk.
Elcsépelt frázis, de igaz – az ráhangolódás legtöbbször nélkülözhetetlen kelléke a jó hancúrnak. Ennek segítségével juthatunk el ugyanis abba az állapotba, ahonnan már egyenes út vezet a csúcshoz. Az önző férfi azonban kihagyja ezt az állomást, ha ő már elment utána pedig már képtelen lesz folytatni, így gyakran parlagon maradunk. Ami nemcsak kínos érzés, de fizikai problémákat – alhasi fájdalmat, gyulladást – is okozhat.

Jöttem, láttam, …

Zazi barátnőm krokodilkönnyeket hullatva mesélte a harmadik pohár martini után, hogy barátja, Dávid mennyire önző a hálóban. Összebújásaikból többnyire Dávid diadalittas arcára emlékszik, meg hogy egyik sem tartott öt percnél tovább. Zazi, aki mellesleg tuti befutó lehetne bármelyik szépségderbin, málén, helyzetébe belenyugodva asszisztál már hónapok óta. Beszélgetésünk közben lassan kiderül, hogy Dávid életében nem is akadt, akadhatott olyan pillanat, hogy ez ügyben okulhatott volna. Szigorú neveltetésű, fiús családban nőtt fel. Soha sem találkozott olyan példával, mintával, mely jó partnerré, önzetlen hancúrkirállyá nevelte volna. Valójában persze ő csődörnek hitte magát.

Mentségére szolgáljon, hogy az erősebbik nem képviselői legtöbbször nem is sejtik, mennyire önzők tudnak lenni. Sokan például nem tudnak arról, hogy a nők igényei egészen mások, mint az övék. A nemiségellenes nevelés és a szemérmes, szemlesütős légkör a nők viselkedésére is rányomja a bélyegét – sokszor mi sem vagyunk tisztában azzal, mit kellene éreznünk, mit várhatunk el a férfitól, így könnyen felmentjük partnerünket a felelősség alól.
Amikor aztán – idővel – rájövünk, hogy a hancúr nem egy szükséges rossz, amin a legjobb minél gyorsabban túlesni, már nem merünk szólni, mert nem „illik”.

Önkéntes tanárnők

Vannak azonban, akik nem hagyják annyiban a dolgot, és “fellázadnak” Ha jót akarsz magadnak, vedd kézbe az irányítást, és diktáld te a tempót. Tudasd egyértelmű jelekkel, hogy épp merre jársz a beteljesüléshez vezető úton, ha pedig te is észreveszed a másik fél igényeit, garantáltan nem fognak önzéssel vádolni.

Néma gyereknek…

Zazimmal abban maradtunk, hogy Dáviddal mindenképpen eszmét cserél ez ügyben. Két hét sem telt el, a mobilomon keresztül már egy hetedik mennyországot megjárt Zazi csivitelt, ujjongott. Bár Dávid a beszélgetés után sértetten rácsapta az ajtót, pár órával később egy hatalmas tábla csokival jelent meg, és ő kérte, hogy „tanuljanak” együtt. Azóta csak tanulnak.

Sokan vannak – nők és férfiak vegyesen -, akik nem mernek beszélni párjukkal a problémájukról, csak várják a csodát. Szívesebben fordulnak a „sorstársakhoz”, és írják meg gondjaikat különböző fórumokon, csevegő oldalakon. Lássuk be, nem ez az igazi megoldás. Bár igaz, hogy jó, ha van egy hely, ahol tanácsot kérhetünk, tapasztalatot cserélhetünk, de ne feledjük, cselekednünk magunknak kell!


 

Legolvasottabb ajánlott cikkeink a szobeszed.com -on:

Csillagjegyek alapján a nők tüzesebbek vagy visszafogottabbak?

Mire indul be a nő?

Miért megyünk vissza az exünkhöz?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: