Milyen az ideális nő a férfiak szerint? Milyen az ideális férfi a nők szerint?

Posted in Tabutéma

Mindenkiben él egy kép az ideális partnerről, és ha megkérdezik, tételesen fel tudja sorolni, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a nagy Ő-nek. Az már más kérdés, hogy sokszor működésképtelennek bizonyulnak ezek az elgondolások a gyakorlatban, és legtöbbször egy olyan személy mellett horgonyzunk le, aki csak nagyvonalakban emlékeztet a bennünk élő ideálra, sőt sok esetben köszönőviszonyban sincs vele. Mégis vagy talán pont ezért remekül működik a kapcsolat.

A minap két egymástól független kutatás eredményei kerültek a kezembe, melyek az ideális partnerre vonatkozó elképzeléseket firtatták férfiaknál és nőknél. Önmagukban is elgondolkodtatóak az eredmények, de ahogy összehasonlítottam őket, komoly dilemmába kerültem, hogy sírjak-e, avagy nevessek.

Az egyik brit társkereső portál 3000 egyedülálló férfit kérdezett meg arról, hogy szerintük milyen az ideális nő. Az eredmények igazán megmosolyogtatóak, és viszonylag gyorsan adódik a következtetés, hogy ezek az urak talán nem véletlenül szinglik. Nos, a tökéletes nőnek hosszú, dús haja van, ápolt és elég magabiztos ahhoz, hogy smink nélkül kilépjen az utcára. Ha azonban mégis jelenése van, akkor tíz perc alatt képes formába hozni magát és elindulni.

Mindezeken túl az eszményi nő vigyáz a vonalaira, de ehhez nem vesz igénybe diétát, ugyanis képes élvezni az ételeket anélkül, hogy folyton a súlya miatt aggódna. Azt már mondanom sem kell, hogy az ágyban is grandiózus teljesítményt nyújt.

Egyedül az intellektus terén nem voltak extrém elvárásai a nagy ő-t váró férfiembereknek, ugyanis nem tartották igazán fontos szempontnak, hogy párjukkal értelmesen el lehessen diskurálni, sokkal lényegesebb volt számukra, hogy legyen humorérzéke és jókat lehessen nevetni vele. Persze, itt sem teljesen következetesek, hiszen elvárják, hogy partnerüknek fontos legyen a karrier és jól keressen, ugyanakkor családcentrikus is legyen, és minél tovább maradjon otthon gyereket nevelni. A legszebb az egészben, hogy a megkérdezettek 60 százaléka biztos benne, hogy létezik ilyen nő és vár rá valahol.

Ezek ismeretében igazán izgalmas, hogy mire jutott egy közvélemény-kutató, melynek munkatársai 2500 nőt kérdeztek meg arról, hogy milyen pasira buknak. A megkérdezettek 91 százalékának egyáltalán nem fontos, hogy a partner tökéletes legyen, sőt kifejezetten vonzó, ha vannak kisebb hibái. Kétharmaduk nem barátja a gyantázásnak és úgy véli, hogy szőrösen férfi a férfi, 56 százalékuk pedig az arcon is szívesen látja a szőrzetet borosta formájában. Az evés kérdésében közös platformon van a két nem, ugyanis a hölgyek is azt a partnert preferálják, aki nem aggódik a súlya miatt és befal mindent, amit párja a tányérjára tesz.

A nők azonban engedékenyebbek: őket egyáltalán nem zavarja egy kis túlsúly. Ezenkívül esélyesek még az őszes halántékúak, a szemüvegesek, a könyvmolyok és az érzékeny lelkületűek, akik nem szégyellnek megkönnyezni egy-egy megindító filmet.

Ha a felvázolt paraméterek mentén elképzelem az ideális párt, nehéz szavakba önteni a víziót, és csak önmagamat tudom ismételni: most sírjak vagy nevessek?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: