Mit kell tenned a kapcsolatodért? Attól függ, mióta vagytok együtt!

Posted in Tabutéma

1 év
Minden szép és jó – talán már az esküvői harangok kongását véled hallani. Természetesen nem zárható ki, hogy előbb-utóbb az anyakönyvezető elé visz az utatok, de egyelőre a további opciókat se vesd el! A későbbi csalódásokat elkerülendő a kívülálló szemével is nézd meg a társadat! Az, hogy veled úriemberként viselkedik, a kapcsolatnak ebben a fázisában szinte magától értetődő. Többet elárul róla az, hogy miként nyilvánul meg mások – a
rokonai, a barátai, a bolti eladó vagy akár egy hajléktalan – felé. Így lassan feltárul előtted a valódi énje – és optimális esetben megegyezik az általad megismerttel.

Gondold végig azt is, hogy a fontosabb kérdésekben egyetértetek-e, illetve az érdeklődési körötök nagy vonalakban fedi-e egymást! Ha a válasz igen, van közös jövőtök – de erre vonatkozóan ne próbálj megerősítést kicsikarni a másik embertől! Ugyanilyen fontos, hogy ne rendeld alá a saját véleményedet az övének. Ezzel ugyanis határozatlan, önállótlan ember benyomását kelted – minél inkább, annál többet veszítesz az értékedből a párod szemében. Ne feledd, hogy a pasik jellemzően olyan nővel terveznek hosszabb távra, akit tisztelhetnek! Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy hűvösen, távolságtartóan kellene viselkedned. Minden körülmények között törekedj az egyensúlyra! Légy őszinte és egyenes, nyisd meg a szívedet a másik ember előtt – de ne a személyiségének, hanem a szerelemnek add fel magad.

2 év
A kapcsolatnak ebben a szakaszában az öröm mellett a bánatot is megtapasztalhatod. Ez a fejlődés természetes velejárója.Partnered akarva-akaratlan tükröt tart eléd. Segítségével fokozatosan feltárhatod magadban mindazon képességeket, amelyekkel emberként és társként rendelkezel. Adott esetben ez a folyamat számos konfliktust is generálhat. Talán még azon is elgondolkodsz, érdemes-e egymás idejét pazarolnotok… Mielőtt bármit is lépnél, nézz szembe önmagaddal! Elképzelhető ugyanis, hogy a másik ember számodra kevésbé vonzó tulajdonságai benned is fellelhetők, mostanáig azonban igyekeztél figyelmen kívül hagyni őket. Így számos problémának nem a társad az oka, hanem te magad.
A legtöbb tennivaló ott van, ahol a legnagyobb fájdalmat érzed. Ha hajlandó vagy változtatni a szemléletmódodon, és dolgozni azon, hogy jobb ember és jobb társ legyél, elindulsz a gyógyulás útján, és az élet valamennyi területén megtalálod a helyed. Kapcsolatod pedig megerősödik, elmélyül, és minden esély megvan arra, hogy idővel olyanná válik, amilyenre mindig is vágytál.Mindehhez persze szükség van arra, hogy veled párhuzamosan a társad is “dolgozzon” magán, illetve a kapcsolatotokon – mégpedig a te segítségeddel, hiszen az ő tükre te vagy.

3 év
Bár az elmúlt években volt alkalmatok összeszokni, még most is megesik, hogy elbeszéltek egymás mellett, vagy összekaptok valamilyen jelentéktelen apróságon. A megoldás a kommunikációban rejlik.A kommunikáció a lelki közösség alapja. Azt hivatott kifejezni, hogy szükségetek van a másikra, hogy szeretitek és megértitek egymást. Ezért nemcsak a gyakoriságára, hanem a mikéntjére is érdemes gondot fordítani. Ha például olyan téma kerül terítékre, ami magában hordozza a konfliktus lehetőségét, soha ne a “te”, hanem az “én” szót használd. Mondd el, hogy miként éled meg a másik ember egyes megnyilvánulásait, anélkül, hogy kritizálnád vagy vádolnád őt! Ha a szavaidban neheztelést, szemrehányás érződik, a társad védekezni kényszerül, ami értelemszerűen nem visz közelebb a megoldáshoz.

Ha mindketten levéditek magatokat attól való félelmetekben, hogy esetleg sérülni fogtok, a kommunikáció eleve lehetetlenné válik. Légy te az, aki elsőként megnyílik a másik ember előtt! Az esetleges sérülést fogd fel úgy, mint egy lehetőséget a fejlődésre, amit az élet kínált fel neked!Indulataidat ne fojtsd el, de azt se engedd, hogy eluralkodjanak rajtad! Keress valamilyen egészséges módszert a levezetésükre! Ez lehet fizikai aktivitás – például egy mozgásforma -, de már az is segít, ha jól belebokszolsz egy párnába.A kommunikáció során kerüld az erős szavakat, kifejezéseket, és ügyelj a hangerőre, a hanglejtésre, sőt a gesztusaidra és a testbeszédedre is!A fentieket természetesen a társadtól is elvárhatod, sőt el is kell várnod.

4 év
Mostanra megismertétek egymás jó és rossz oldalát. Tudjátok, mikor milyen reakcióra számíthattok a másik részéről, nemritkán szavak nélkül kommunikáltok. Úgy tűnik, a kapcsolat már “megy magától” – ám éppen a megszokás révén egyhangúvá válhat, elsivárosodhat, végül kiürülhet. Ez pedig veszélyesebb lehet, mint például egy harmadik színre lépése.Még ha sok teher nehezedik is rád – munka, háztartás, esetleg gyereknevelés stb. -, ne hagyd magad érzelmileg elkényelmesedni! Add meg a másik embernek azt a kedvességet, gyengédséget, megértést, figyelmet, amivel szerelmetek hajnalán fordultál felé! Tégy felé kisebb gesztusokat, időnként lepd meg jó programmal vagy egy ütős vacsorával!
Nőként is igyekezz izgalmas és csábítónak maradni! Ha teheted, mozogj valamit, étkezz egészségesebben, és időnként fektess be egy kozmetikai kezelésbe vagy új ruhába! Ezzel szavak nélkül azt üzened a másik embernek: szeretnél vonzónak tűnni a szemében, mert fontos számodra.

Mostanra érettebbé, kiforrottabbá vált. Használd ki az ebben rejlő lehetőséget! Kísérletezz az ágyban kedvedre, és persze a társad kedvére!A törődésért cserébe törődést fogsz kapni – és ez így van rendjén, hiszen neked éppen úgy jogod van hozzá, mint a társadnak. Minél többet kapsz, annál nagyobb késztetést érzel arra, hogy ismét adj. Idővel a folyamat önjáróvá válik, tovább erősítve a kettőtök közötti szövetséget.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: