Szerelem első látásra…létezik vagy csak reméljük, hogy létezik?

Posted in Tabutéma

Áramütés, beleremegés, föld felett repkedés, józan ész elhagyása jellemzi. Veled történt már ilyen? Egyáltalán létezik szerelem első látásra vagy ez csak testi vonzódást jelent?

Egy férfinak 8,2 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy első látásra beleszeressen egy nőbe – állítják brit tudósok. Az ASB című brit szaklapban közölt tanulmány, amelyből a Daily Telegraph című brit lap idézett, megállapította, hogy ha egy férfi tekintete mindössze 4 másodpercig szemrevételez egy nőt, akkor az nem tett rá komoly benyomást. Ellenben ha áttöri a 8,2 másodperces “idősorompót”, már az is lehet, hogy szerelmes.

A nőkre ugyanez nem érvényes – hangsúlyozzák a szakértők. A nők ugyanis első találkozáskor ugyanannyi ideig legeltetik szemüket a férfin. Akkor is, ha vonzónak találják, és akkor is, ha nem. A kutatók szerint ennek a különbségnek az az oka, hogy a férfiak a szemkontaktust használják fel, hogy megtalálják megfelelő társukat. A nők viszont óvatosabbak ennél.

Lehet, hogy ennek van is alapja. A mindent elsöprő, első pillantással kezdődő szerelem veszélyes csapdát rejthet magában. Sokan összekeverik a testi vonzódással a hirtelen támadt heves érzéseket, és úgy gondolják, életük párját találták meg. Aztán csodálkoznak, ha „oldalbordájuk” az első együtt töltött éjszaka után lelép.

Hogyan derítheted ki, hogy nálad működik-e a szerelem első látásra?

– Ha az első találkozás óta folyton csak ő jár a fejedben,

– ha az orrodban érzed több nap elteltével is az illatát,

– ha folyton csak a hangját szeretnéd hallani,

– ha úgy érzed magad, mint aki nem is a földön jár,

– ha az egész világot és leginkább őt a kebledre ölelnéd,

akkor nem kérdés, hogy szerelmes lettél!

Mi a teendő? Hallgass az ösztöneidre, és légy boldog vele! A sorsa elől nem térhet ki senki. De ha kiderül, hogy az érzelmek kémiája megint boszorkánykodott veled, akkor se bánkódj sokat! A szerelem eufórikus élményét átélted, ennél csodálatosabb érzés kevés van, amire az emberek képesek!

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: