Szerelmi praktikák borús őszi napokra

Posted in Tabutéma

Nyakunkon a hűvös, nyirkos ősz, ami egy hosszú, forró nyár után kisebb katasztrófaként is felfogható. Legszívesebben felfüggesztenéd a pucrkodást tavaszig, vagy már kedved sincs egy jó kis hancúrhoz?

Mielőtt végleg depresszióba süllyednél, van néhány tippünk, amivel feldobhatod lankadó szerelmi életedet. Az ősz beköszöntével minden visszazökken a jól megszokott régi kerékvágásba. Véget értek a hajnalba nyúló féktelen partyk, lassan bezárnak a kerthelyiségek, a tengerparti séták is csak az emlékezetedben élnek már. Igaz, hogy már korán sötétedik, de ez még nem ok arra, hogy munka után hazarohanj, és az ágyon gubbasztva merengj a verőfényes nyári napokon.
Csald el kedvesed egy jó kis romantikus filmre, vagy menjetek el edzeni kettesben – meglátod, az őszi depresszió nagyívben elkerül majd.

Erdei kiruccanás

Ilyentájt fantasztikus színekben pompáznak az erdők – egy derűs őszi hétvége pont alkalmas akár egy hosszabb erdei kiruccanásra is. Béreljetek kulcsos házat valahol az erdő mélyén – a természetben eltöltött éjszaka garantáltan felpezsdít majd benneteket.

Izzasztó szauna

A nyirkos őszi napok elől meneküljetek szaunába vagy gőzfürdőbe – a fülledt pillanat serkenti a vérkeringést, így különösen érzékeny leszel a érintésre. Akkor se csüggedj, ha nincs kedved kitenni a lábad a lakásból – erre is van recept.

Fülledt fürdő

Változtasd szertartássá a kötelező esti tisztálkodást – randevúzz kedveseddel a fürdőkádban. Az idillhez persze szükségeltetik némi előkészület is: idejében szerezd be a szükséges hozzávalókat. Csepegtess a fürdővízbe finom illatú olajakat, mondjuk amilyen a szantál, jázmin, rózsa, vagy pacsuli. Kedélyjavító elem a nyugtató, halk zene, na meg a hangulatvilágítás – állíts illatos gyertyákat a kád szélére. A szárítkozás után pedig irány az ágy – majd jöhet a masszázs ami már csak hab a tortán.

Gőzölgő zuhany

Ha nincs kád, a zuhany is megteszi – tekerd fel olyan meleg fokozatra, ami még kellemes, rántsd be a párod a fülkébe, és érezzétek, ahogy a forró zuhatag végigpereg a testeteken. A folytatás már csak fantázia kérdése.

Érzéki érintések

Kedeveskedjetek egymásnak egy lassú, pihekönnyű masszázzsal, a lágy cirógatások valósággal kiűzik belőled a feszültséget és a depressziót. Kend az olajat a tenyeredre, majd dörzsöld össze, hogy felmelegedjen. A masszírozást kezdd a talpnál, s fokozatosan haladj egyre feljebb – egyetlen testrészt se hagyj ki.

Tükröm, tükröm…

Helyezz el pár kényelmes puha párnát a tükör előtt, tüzesítsd a hangulatot néhány gyertyával, és heveredjetek le a földre terített puha pokrócokra. Ha meglátod magatokat a tükörben, biztosan elolvadsz a pillanattól.

Huncut telefon

Külön éltek vagy esetleg előbb értél haza a munkából? Csörögj rá a kedvesedre, és meséld el neki, mit tennél vele… este kétségtelenül megkapod a jutalmadat.

Felolvasóest

Bújjatok ágyba, kapjátok le a polcról egy huncut pikáns regényt, vegyétek szemügyre a képeket, olvassatok fel egymásnak részleteket – nem kizárt, hogy kedvet kaptok valamelyik pozitúrához.

Nyár – tartósítva

Ne depizz, amiért szürkére fordult az idő, inkább lopj egy kis műnapsütést otthonodba. Tömd tele a vázákat harsogó sárga levelekkel, cseréld le a függönyöket narancsszínűre, szereld fel a nyáron használt függőágyat a nappaliba. Szerezz be egy-két gyékényszőnyeget, szóljon dögös latin ritmus a lemezjátszóból, és érezzétek a trópusi hangulatot.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: