Szeretet és tisztelet, avagy mitől romlik meg egy kapcsolat?

Posted in Tabutéma

Eszeveszetten keressük a boldogságot, egyik megromlott kapcsolatból menekülünk a másikba, de mi az, amit igazából keresünk? Mert azt már tudjuk, hogy a férfiak és a nők egészen mást várnak el egy párkapcsolattól, más az érzelmi világuk, és különbözőek az igényeik. Filozófusok ezrei szebbnél szebb gondolatokat alkottak ebben a témában, és mégis több az összetört szív, mint bármikor a történelemben.

De mire vágyik akkor a nő?

Egy nagyon ismert és bölcs kis idézet úgy szól, hogy: „Egy nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.” De ha visszamegyünk több ezer évre, már a Bibliában is megírták, hogy a legtöbb, amit a férfiak tehetnek a feleségükért/ párjukért, hogy úgy szeretik őket, mint saját magukat. Na általában itt bukik el a dolog. Ha már több ezer éve ezt tudták az emberek, akkor miért van mégis annyi boldogtalan nő? Ennek két oka lehet. Az egyik, hogy lehet, olyan elviselhetetlenek vagyunk néha, hogy a párunknak nem is olyan egyszerű szeretnie minket. De feltételezzük, hogy mi nem ebbe a csoportba tartozunk, úgyhogy nem is időzünk túl sokat ennél a válasznál. A másik lehetséges opció az, hogy nem velünk, a kapcsolat női szereplőjével vannak gondok, hanem a másik féllel, a férfiakkal. Mert az a helyzet, hogy mindenki másképp fejezi ki a szeretetét, és ha a párunk éppen olyan nyelven kommunikálja érzéseit, amit mi nem értünk, akkor az nem fog elérni a szívünkig.

Fontos, hogy megtanuljuk, hogy hogyan szerethetjük egymást leginkább. Ez legyen olyan mód, ami nem csak a szavak szintjén merül ki, hanem annál sokkal többet tesz a másikért. Persze belénk van építve valami kis önzés, ami nehezen tudja a másikat előtérbe helyezni, áldozatokat meg végképp nem szeretünk egymásért hozni, de ha sikerül eljutni arra a szintre, azzal nagyon boldoggá tudjuk tenni szívünk választottját.

De vegyük a másik oldalát, a tiszteletet. Van ebben valami kis huncutság, talán egy körforgásnak nevezném. Mert ha a férfi szereti a nőt, mindent megtesz érte, nem fél sem kimondani, sem kimutatni az érzéseit, akkor a nőnek nem lesz nehéz tisztelnie őt. Ha a nő tiszteli a társát, és ez a tisztelet úgy otthon, kettesben, mint társaságban is megnyilvánul, akkor a férfi megbecsültnek fogja magát érezni, és automatikusan jönni fog a szeretet válaszképp. Egyik hozza a másikat.

De mit jelent a gyakorlatban tisztelni a társunkat? Ez egy nagyon összetett dolog, mégis írunk néhány tanácsot. Mindig válogassuk meg a szavainkat, ha párunkhoz beszélgettük, még akkor is, ha épp vitatkozunk valamin. Ha hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a méreg, és mindenfélét a fejéhez vágunk, és nem rá illő szavakkal akarunk visszavágni esetleges sérelmünkért, az a tiszteletlenség iskolapéldája. Továbbá akkor is vigyázzunk, hogy beszélünk róla, ha épp nincs jelen. Köztudott, hogy a nők kétszer annyit beszélnek, mint a férfiak. Egyesek azt mondják, azért, mert a férfiaknak mindent kétszer kell elmondani. Lehet, hogy erre is van eset. De aki sokat beszél, az néha olyat is kimond, ami nem tartozik másra, ami talán kínos vagy lekicsinylő lehet párunkra nézve.

Vigyázzunk, hogy ne romboljuk meggondolatlanul a tekintélyét, meg azt a híres férfiúi önérzetét. Neki szüksége van erre. Tisztelethez tartozik az is, hogy mindig meghallgatom, mit akar mondani. Ne akarjuk folyton átvenni a szót, kijavítani, vagy lehurrogni a véleményét. Ezzel azt érhetjük el, hogy egy idő után nem fog akarni beszélgetni, és magába fordul. Vannak olyan férfiak, akiket a nő „némított meg”. Tiszteljük meg azzal, hogy meghallgatjuk.

Ha ezt a két dolgot megjegyezzük, és gyakorlatba ültetjük, sok veszekedéstől megkíméljük magunkat, és szerelmünket. Sokszor ilyen egyszerű, szinte közhelyként emlegetett szavak a kulcsai mindennek.

forrás: delina.hu


 

Legolvasottabb ajánlott cikkeink a szobeszed.com -on:

A férfi rájött, hogy felesége megcsalja őt, ezért egy nem mindennapi ajándékkal lepte meg!

6 dolog, amit egy nőnek sosem szabad megtennie a férfiak kedvéért

4 hiba, amit a 30 feletti nők gyakran elkövetnek

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: