Tabutéma! Utána jártunk, ezek a szakítás leggyakoribb okai!

Posted in Tabutéma

Gyorsan jön és gyorsan is megy! – tartja a régi bölcsesség. Az ilyen szomorkás, borongós őszi idő pedig csak tetézi a gondokat. Zavarni kezd a másik viselkedése, egyre több idegesítő szokása lesz, elindul az eltávolodás. A végeredmény pedig már ismert. A szakítás. De valóban ennyire nehéz lenne megtartani egy kapcsolatot? Nézzük, hogy mi miatt szakítunk idén (is)!

huncutrandi.hu

szakitas

Megszokottság

Ha napi rutinná válik a reggeli csók, a simogatás, az érintés és a kedves beszéd, akkor előbb utóbb megszokássá válhatnak azok a dolgok, aminek a kapcsolat elején úgy tudtunk örülni, mint majom a farkának. A megszokottság pedig kikövezett út az unalomhoz, ami után úgy érezhetjük, hogy mással izgalmasabb lenne.

Távolság
A távkapcsolatok egyik buktatója lehet, ha nagyon ritkán találkozik egymással a két fél. A személyes együttlét, a kontaktus igenis szerves részét képezi egy párkapcsolatnak. Az intimitás hiánya azon túl, hogy magában az egyénben is feszültséget kelt, még a megcsalásra is nagyobb esélyt ad. Hiszen ha a távolság miatt, ha vele nem is tudod, mással lehet könnyen megoldható vágyaid kielégítése.

huncutrandi.hu

Bizalom
A kapcsolat elején annyira természetes az, hogy bízunk a másikban, hogy észre sem vesszük, csak akkor, amikor már nincs. Ekkor jönnek a klasszikus kérdések. Merre voltál? Mit csináltál? Kivel csináltad? Miért pont ma? Miért nem hívtál fel? Biztos van valakid! De nem kell ezeket sorolni, mindenki tudja pontosan, hogy mire gondolod. Sajnos ebben a helyzetben az utolsó kérdésre viszont nem a válasz, ami rendszerint a „Kell ez nekem?” szokott lenni.

szakitas2

Fizikai kapcsolat
A jó “hancúrozás” a hosszú távú párkapcsolat titka. Igen! Még a távkapcsolatokat is összetarthatja, ha sikerül megoldani a hetente vagy legalább kéthetente a találkozót. Hiába érzelmekkel megáldott lények vagyunk, a kémia törvényei ugyanúgy hatnak ránk is. Vigyázz! Az együttlét is el tud laposodni, unalmassá válhat, a nőknél egyre kevesebb lehet a kielégülés száma (míg a férfi azt hiszi, hogy jól végezte dolgát). A változatosság gyönyörködtet és csodákra képes!

huncutrandi.hu

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Hozzászólások