Tények, miért kellene többet hancúrozni?!

Posted in Tabutéma

azagyba1Miért hancúrozz még többet? A nulladik és legfontosabb ok az, hogy: mert jó. De azon kívül, hogy jó, még miért lenne jobb még többet összebújni? Cikkünkben 7 nagyon jó érvet is összegyűjtöttünk!

1. Napi egy eljutás a csúcsig érzés, távol tartja az orvost

Bizonyítottan számtalan előnye van egészségügyi szempontból (is) a mindennapi huncutkodásnak. Egyrészt nagyon jó futás vagy bármilyen más edzés helyett, másrészt pedig tutira jobban fogsz aludni tőle, erősíti és edzi az izmokat, ráadásul csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

2. Még közelebb kerültök a partnereddel egymáshoz

Az összebújás testileg és lelkileg is egy nagyon bizalmas dolog. Tehát minél többet bújsz össze a partnereddel, és minél többször értek el a boldog véghez is, annál szorosabb kötelék alakul ki köztetek. Ráadásul, ha sokáig nem bújik össze egy pár, akkor hajlamos olyan dolgokat is elfelejteni, mint csókolózni, megölelni egymást, vagy csak úgy összebújni. És ez bizony hamar az elhidegüléshez vezethet. Ha viszont minden nap együtt vagytok, ettől tutira nem kell félnetek.

3. A jó hancúrozástól jobban ragyog a bőröd is

Azt mondják, hogy a szerelmes nők a legvonzóbbak és a legkívánatosabbak – és nem csak a pasidnak, hanem más férfiaknak is. Nem véletlen. Hiszen nem csak maga a szerelem, de a hancúr is szépít. Bizony! Az orvosok szerint ugyanis az ágytorna fokozza a vérkeringést, az extra oxigén pedig még ragyogóbbá és egészségesebbé teszi a bőrt. És csak úgy, mint a testmozgás, a lepedő gyűrés is kiegyenlíti a hormonszinted, amitől pedig kevesebb pattanásod lesz.

4. A rendszeres ágytorna önbizalmat ad

A jó nem csak feltölt és szebbé tesz, de azáltal, hogy látod és érzed, hogy kívánatos vagy a partnered számára, illetve örömet okozol neki, rengeteg önbizalmat fog adni. Próbáld csak ki, bátran!

5. A sok ritmikus sportgimnasztikától a ciklusod kevesebb, rövidebb és kevésbé görcsös lesz

Ez azért van, mert ha gyakran hancúrozunk, akkor a méhünk összehúzódik, a sok és rendszeres méhösszehúzódás pedig segít, hogy a vér gyorsabban távozzon a szervezetedből. Szóval ha közelegnek a ‘pirosbetűs’ napok, akkor bújjatok össze minél sűrűbben, mert ezzel felgyorsíthatjátok a ciklusotokat és hamarabb bújhattok össze újra.

6. Oldja a feszültséget

A torna közben endorfint termel a szervezet, ami segít oldani a feszültséget. Ettől nyugodtabbnak, lazábbnak és boldogabbnak fogod érezni magad. Ennek pedig nem csak otthon, de a munkahelyeden is nagy hasznát fogod venni. Szóval nyugtatók helyett inkább vesd be magad!

7. Az végjáték után okosabb leszel

Igen, jól olvastad. Több tanulmány is azt mutatta ki, hogy az amikor eljutsz a csúcsra növeli a véráramlást és az oxigénellátását az agy minden egyes részén. Persze, emellett a rendszeres olvasás és/vagy a rejtvényfejtés is jót tesz neki, de ha választani kellene, mi inkább a huncutkodást javasoljuk. Inkább, mint egyedül rejtvényt fejteni… Nem!?

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: