Újrakezdés az exszel – Kezdjünk, vagy ne?

Posted in Tabutéma

Az élet kiszámíthatatlan és néha úgy alakul, hogy újra összehoz az expasiddal. Előtörnek a régi szép emlékek, a régi hangulat, és ilyenkor felmerül benned a kérdés, mitévő legyél? Adj egy újabb esélyt ennek a kapcsolatnak, vagy nem érdemes?

Az jó, ha a szakítás óta hónapok vagy évek teltek el már, mert egy kapcsolat végső lezárása mély nyomokat hagy mindenkiben, haragot és csalódottságot. Ahhoz idő kell, hogy megbocsássunk egymásnak, elfelejtsük a sérelmeinket és képesek legyünk tanulni a hibáinkból. Csakis akkor van esély rá, hogy másodszor működjön ez a párkapcsolat hosszú távon, vagy akár egy egész életre szólóan.

A hibát előbb magadban keresd!

Ha úgy döntesz, hogy belemész újra a kapcsolatba, akkor előtte gondold át, mik voltak azok a tényezők, amelyek szakításhoz vezettek az első alkalommal, és ezen most igyekezz változtatni. A hibát először mindig magadban keresd, és ha úgy gondolod, hogy most képes vagy változtatni magadon, akkor adj egy újabb esélyt a kapcsolatnak. Meg kell értened a szakítás okát és mindkettőtöknek látni kell a saját felelősségeteket, persze ez nem mindig 50-50%, de mindketten valamilyen szinten hibásak vagytok azért, hogy véget annak idején véget ért a kapcsolat. Fontos, hogy az újrakezdésnél tanuljatok meg jobban kommunikálni egymással, és megoldani az előforduló konfliktusokat, mert ez minden párkapcsolat, sőt minden emberi kapcsolat alapja.

Végül pedig ne feledd, az sem véletlen, hogy az élet újra összehozott az exszel. Talán az eltelt évek alatt érettebb lettél ahhoz, hogy újból, de másként kezdj bele a kapcsolatba. Az első szakítás óta, az évek elmúltával változott a személyiséged, tapasztaltabb lettél, s lehet, hogy „mai fejjel” sokkal tudatososabban fogod kezelni az emberi kapcsolataidat, beleértve a párkapcsolatot is.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: