Van-e a nőknek is vadászösztönük?

Posted in Tabutéma

Férfiak előszeretettel hivatkoznak arra az evolúciós magyarázatra, miszerint az újabb és újabb nők meghódítása az évezredekkel ezelőtti vadászösztönre vezethető vissza, amit a gének tovább hordoznak.
Van-e a nőknek is vadászösztönük? Szükségük van-e a becserkészésre, vagy jobban szeretik, ha őket cserkészik be, és válogathatnak a potenciális hímek között? Mi történik a megszerzett zsákmánnyal?

Hogy a géneknek köszönhetjük-e, vagy pusztán emberi tulajdonság, de tény, hogy az emberek jobban értékelik azokat a dolgokat, amikért megküzdenek, mint azokat, amik az ölükbe hullanak. Ilyen módon a nőknek is létezik vadászösztönük. A túl könnyen elérhető férfi éppúgy nem jelent nagy értéket egy nő számára, mint ahogyan a könnyen kapható nők sem a férfi számára. Persze a férfiak kapnak az alkalmon, ezért is tűnnek a rámenősebb nők
szerencsésebbnek a hódításban. Azonban rövid időn belül az ilyen nők sorsa a modern pelenkákéval válik egyenlővé: „Használat után eldobandó.”

A nők esetében kicsit módosul a helyzet. A könnyen megszerezhető férfiak használati utasítása eképpen módosul: „Használat előtt eldobandó.” Általában ugyanis a nők eleve meg sem ismerkednek azzal a férfival, akiért nem kell megküzdeni. Különösen ez a helyzet akkor, ha a férfi felkínálja magát, vagy egyenesen „rátelepszik” a nőre, és üldözi a szerelmével.

Egy nőnek is szüksége van a hódításra, mert ezáltal sikerélménye lesz, ebből fakadóan pedig nagyobb önértékelése. A legvonzóbb egyedek a nő számára az elérhetetlennek látszó, vagy nehezen megközelíthető férfiak, amikor kihívást jelent meghódítani valakit, esetleg harcolni érte, versenyezni a vetélytársakkal.

Szerencsés helyzet az, amikor a férfi és a nő egyenlő mértékben kell, hogy küzdjenek egymásért. Minthogy a hódítás élménye a férfinak is sikerélményt jelent, tanácsos a nőnek akkor is távolságtartást imitálni, amikor már legszívesebben a nyakába ugrana a férfinak, és szerelmet vallana. Ha nem így történik, a férfi nem fog tudni mit kezdeni a hirtelen jött érzelmi áradattal, és el fog menekülni. Ráadásul még a becserkészés sikerélményétől is meg lesz fosztva.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: