Virtuális Ismerkedés: Előítéletek, Tapasztalatok

Posted in Tabutéma

Mire vágyik a nő? Mire vágyik a férfi? A férfiak kívánságlistáját a nők elvárásaival összehasonlítva érdekes megállapításra jutott egy kutatócsoport. A férfiak megértő társra, gyakori szexre, közös étkezésre, tiszteletre és némi privát időre vágynak. A nők listája hasonló kritériumokat tartalmaz, ám olyan igényekkel folytatódik, mint az anyagi biztonság, a hűség, a gondoskodás, az érzékenység, a titokzatosság, a humorérzék, a spontaneitás, a nagylelkűség, az ambiciózusság stb.

Nőcske

Róbert,  (41 éves) mérnök
“Alapvetően optimista vagyok, és mindig tanulok a nőktől. Azt viszont kezdem unni, hogy majdnem mindegyik úgy kezdi az ismerkedést, hogy ő már sokszor csalódott a férfiakban (Minden pasi szemét!), és többé már nem lesz szerelmes. Mondja ezt valaki 24 évesen…? Engem egyáltalán nem vonz a netes társkeresés, de annyira leszűkült a baráti köröm, hogy az ő segítségükkel alig van esélyem új emberekkel kapcsolatba kerülni. Irigylem a szüleim házasságát, de jelenleg sajnos kizártnak tartom, hogy találok majd egy olyan nőt, akivel leélhetem az életem. Régebben a bulik tényleg az ismerkedésről szóltak, ma meg arról, hogy mennyit keresel, milyen autód van, és a végén kinek a lakásán szexeljetek. Valakivel lefeküdni a világ legegyszerűbb dolga, de összejönni vele, ahhoz már tolerancia, türelem és elkötelezettség kell, amihez nincs kedve a nőknek.”

És amiért a pasiknak sem sikerül

Ha egy férfi bizonytalan a randevút illetően, akkor akár több hétig is kommunikál e-mailben vagy telefonon a kiszemelt nővel, ám közben irreális elvárásai vannak, ami csökkenti a sikeres kapcsolat kialakulásának esélyét. Nem szabad elfeledkezni arról a tényről, hogy a virtuális társkeresőkön a nők sokkal több levelet kapnak, ami az amerikai pszichológusprofesszor, Harry T. Reis szerint létrehoz egy ún. “bevásárló” mentalitást. A potenciális partnerhez könnyű “hozzáférni”, a nők úgy kattintgatnak a férfiak adatlapjaira, mintha egy webáruházban nézelődnének, ez pedig aláássa azon szándékukat, hogy elkötelezzék magukat egyvalaki mellett. A pszichológus szerint a “bőség zavarának” következménye a válogatás, az ítélkezés és az eltorzult döntéshozatal.

Aurél, (29 éves) vállalkozó

“Tény, hogy a virtuális társkeresés egyre népszerűbb, csak nem biztos, hogy jól van ez így. Én is regisztráltam már több ismerkedős oldalra, sajnos nem sok sikerrel. Az itt lévő nőket én elveszettnek látom, akik azt hiszik, hogy tudják, mit akarnak, csak nem a valóságban élnek. Nem csoda, hogy a férfiak így nehezen találnak párt maguknak, és vannak olyan barátaim, akik évek óta fenn vannak, rengeteg nővel találkoztak, de a mai napig egyedül vannak. Általánosságban véve a nők nagyon rossz irányba változtak, hatalmas az egójuk, és férfiszerepet játszanak, pl. simán kiszemelik a pasikat, használják egy ideig, aztán eldobják őket. Lehet, hogy konzervatív vagyok, de én még hiszek a női-férfi kiosztásban, ahol mindenkinek megvan a maga erőssége és gyengesége, amik aztán szépen kiegyenlítődnek egy párkapcsolatban.”

Tedd félre az Előítéleteket

Az ismerkedés egyetlen korosztály számára sem könnyű, és e téren nem lehet különbséget tenni a nemek között. Ma olyan kultúrában élünk, ahol minden igény azonnal kielégíthető, minden eldobható és lecserélhető. Tedd félre az előítéleteket, és legyél nyitott minden lehetőségre, akár a netes társkeresésre is. A virtuális ismerkedés alatt mesterségesen meg tudod teremteni egy kapcsolat lépcsőfokait, pl. nem fekszel le az illetővel az első randin, hiszen levelezéssel indul az ismerkedés. Az online világban több időd jut a másik ember feltérképezésére, de nem szabad a levelezés illúziójába esned, ezért érdemes időben megszervezned az első személyes találkozót. Ha már évek óta fent vagy egy ismerkedő oldalon, tedd fel magadnak a kérdést, hogy ez vajon miért van így. Amennyiben úgy érzed, hogy alakulófélben van valami, célszerű abbahagyni a másokkal való levelezést, mert sok szálra nem lehet egyformán figyelni.

 

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: