Vissza akarom kapni Ő-t! – Hogyan tovább?

Posted in Tabutéma

Teljesíthetetlen dolgokat követeltél, ajtókat csapkodtál, megbocsáthatatlan dolgokat mondtál, sőt, kijelentetted, hogy Ő sosem volt az igazi… Ám most, hogy lélegzethez jutottál, és az elmúlt estéket azzal töltötted, hogy korántsem kívánatos férfiegyedeket rázz le, most érzed csak, mekkora hibát követtél el. Hiszen Ő a legcsodálatosabb pasi, akivel valaha is találkoztál, és vissza akarod kapni.

A pillanat hevében a szakítás tűnt a legjobb megoldásnak. De már tudod, nem jól döntöttél, hogyan hozhatnád helyre a dolgot?

Hogyan tovább?

Először is, gondold végig, miért is szakítottál. Ha megcsalt, ha valami disznóságban volt benne, ha valaminek a rabja (rajtad kívül) – talán meg kellene gondolni, tényleg vissza akarod-e kapni. Ám, ha tegyük fel, csak a szokásos okok miatt szakítottatok, mint a kommunikáció hiánya, a kötelezettségvállalástól való félelem, unalom, akkor még menthető a dolog.

Ha te bántottad meg őt…

Elhagyatottnak érzi magát és mérges. Először is kérj bocsánatot. Egyszerűnek tűnik, de sohasem biztos, hogy elfogadja a bocsánatkérésedet, vagy egyáltalán meghallgatja. Óvatosan lépkedj, kérd, hogy valami semleges helyen találkozhassatok, egy kávézóban, vagy a parkban. Fogd rövidre a bocsánatkérést, de légy őszinte, ismerd el, hogy igazságtalanul bántál vele, és mondd el, mennyire sajnálod. És próbálj meg nem sírni – a bocsánatkérés többet ér, ha végig összeszedett vagy.

Ha ő bántott téged…

Ez nehezebb. Neked kell megbocsátanod. Sőt, biztosnak kell lenned abban, hogy meg tudod emészteni a fájdalmat, amit okozott, és el tudod felejteni. Ha a jövőben a sértés újra és újra felbukkan benned, nincs közös jövőtök, ugyanis az első veszekedés alkalmával a fejéhez vágod, mit tett veled.

Oldd meg a problémákat!

A kapcsolatok megszűnésének oka van, hát láss tisztán: ha féltékeny voltál, ha morcos, ha mindig bajba kerültél, mert másokkal is flörtöltél, mérd fel, mi is okozta a kapcsolatotok végét. Fogadd el, hogy felelős vagy azokért a dolgokért, amiket képes vagy megváltoztatni, és mutasd meg, tényleg tudsz is változtatni.

Éleszd fel a lángot!

És most kicsit tisztább a helyzet – itt az ideje, hogy emlékeztesd rá az exedet, a ti kapcsolatotok az égben köttetett. Gondolj vissza a legboldogabb pillanatokra. Szerettetek összebújni a moziban? Szörfözni, vagy együtt izzadni a teniszpályán? Csábítsd el valami olyan helyre, amit régen annyira jól éreztétek magatokat. Ha a régiségkereskedésekben szerettetek együtt bóklászni, hívd, hogy kísérjen el. Legyezgesd az egóját, hogy mennyire értékeled a véleményét, és hogy senki más nem teszi meg helyette. Aztán gondoskodj róla, hogy jól érezze magát a társaságodban, úgy, mint a régi szép időkben. Nézz a szemébe, szorongasd a karját, nevessetek együtt. A végén kérdezd meg, eljön-e máskor is.

Ha már van valakije…

Hagyj neki időt. Tekintsd úgy ezt az időt, mint lehetőséget, hogy mindketten érhessetek még egy kicsit. Hagyj neki teret, hadd próbálgassa, mással megy-e. És ez alatt az idő alatt javíts magadon. Ne a plasztikai sebészhez fordulj, de az energiáidat feltöltheted, új frizurát készíttethetsz, hódolhatsz a hobbijaidnak, új emberekkel találkozhatsz. Aztán hívd fel néhány hónappal később, valószínűleg a kapcsolatának addigra már annyi. Ha mégsem, akkor sem vesztegetted az idődet. Saját, érdekes életedet élted.

És végül: soha de soha ne…

Soha ne könyörögj, hogy jöjjön vissza, ne kerítsd be, ne az anyjával beszélj abban a reményben, hogy talán szól néhány jó szót az érdekedben, ne kapaszkodj fölösleges reményekbe, ne fenyegess, ne próbáld meg felborítani az új kapcsolatát. Légy tisztelettudó, és talán visszanyered.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: