A szerelem fájdalomcsillapító hatású

Posted in Tabutéma, Tudomány

Egy kutatás kimutatta, hogy a szerelem érzésének bizony fájdalomcsillapító hatása van. Ez azzal magyarázható, hogy a szerelmesek gondolatai csak ezen járnak és elterelődnek a negatív gondolkodásról.

A kutatók megállapították, hogy a szerelem olyan hatást fejt ki az agyra és olyan területeket aktivál, mint amikor fájdalomcsillapítót fogyaszt az ember.

A Stanford University School of Medical tudósai diákok bevonásával csinált egy tesztet. A fiatalok természetesen szerelmesek és kapcsolatuk nagyjából 9 hónapos. Tudatosan olyan diákokat kerestek, akik még a rózsaszín ködben lebegnek. A szakértők szerint ez a szakasz egyfajta függősét okoz párunk iránt.

A kiválasztottak feladata az volt, hogy szerelmük fényképét és egy másikat is vigyenek magukkal, akit szintén vonzónak tartanak. Ezt a tudósok felváltva mutatták be nekik és egy műszer segítségével az agyi aktivitást figyelték. Emellett azt is tesztelték, hogy különböző feladatokban mennyire terelődik el a fiatalok figyelme a fájdalomtól, amit egy másik berendezéssel okoztak nekik.

Az eredmény az lett, hogy a szerelem és a figyelem elterelése ugyan olyan fájdalomcsillapító hatású. Az első agy alapi területen okoz aktivitást, utóbbi pedig a nagyagy fejlettebb területeit aktiválja.

Ha Tetszett a Cikk, nyomj egy lájkot is! Köszönjük!

Ezeket se hagyd ki: